БиблиотекаWaterTech 2019

АкваКом Електроникс постави ударение върху инсталация за варно мляко в рамките на представянето си на Water Tech 2019

02.04.2019 г.4 мин.

През март зала 4 на Интер Експо Център се превърна в своеобразен технологичен хъб на водния сектор у нас. Нови продукти, системи и решения привлякоха вниманието на специалистите в бранша, а сред традиционните участници бе и българската инженерингова компания АкваКом Електроникс. От фирмата за поредна година представиха най-новите си разработки, а какво споделиха пред екипа на Инженер.bg по време на Water Tech 2019 ви разказваме в днешния материал.„Едно от най-новите ни предложения е инсталация за подготовка и дозиране на варно мляко. Съставена от различни висококачествени компоненти, системата вече се доказа като успешно решение в не един обект“, заявиха от АкваКом Електроникс. Инсталации за варно мляко, конфигурирани и внедрени от инженерния екип на българското дружество, вече функционират в няколко индустриални и обществени локации у нас, включително:

 - Пречиствателна станция за руднични води в Асарел Медет;

 - Пречиствателна станция за води от производство на мастни киселини в гр. Кърджали;

 - Пречиствателна станция за отпадъчни води в курортен комплекс в област Варна и др.

 

„Важно е да отбележим, че дозирането на варно мляко в сухия остатък на изхода от ПСОВ е вече законово изискване“, посочиха от компанията.Инсталацията се състои най-общо от: силуз, дозатор на суха вар, система за смесване с вода и система за дозиране на готовия разтвор. „От посочените компоненти с особена важност като ноу-хау се отличава системата за смесване на сухото вещество с вода, тъй като именно тя води до оптимизиране по отношение на поддръжката“, коментираха от компанията.


В рамките на Water Tech АкваКом Електроникс представи и обновена версия на своята система за дозиране на химикали, разработена за използване на отдалечени и труднодостъпни места. „Новото софтуерно решение на системата позволява управление от външен сигнал, което я прави още по-лесна за експлоатация и допълва първоначалния замисъл при нейното проектиране“, подчертаха от българското дружество.


На щанда на компанията бе изложена и инсталация за производство и дозиране на хлор диоксид, подходяща за борба с Легионелата, както и автоматизирана система за подготовка на флокуланти.


Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
http://aquacombg.com/

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019