БиблиотекаWaterTech 2019

Интегрирани решения за интелигентна градска среда показа iNels на Архитектурно-строителната седмица

29.03.2019 г.4 мин.

„Светът е голям и интелигентност дебне отвсякъде...“ Това доказа един от водещите доставчици на системни решения за жилищна, офис и промишлена автоматизация Елко ЕП в рамките на Архитектурно-строителната седмица. Компанията се представи със своя иновативен бранд iNels, в чието лице са застъпени високоефективни решения и продукти за автоматизация на инфраструктурното и сградно пространство.


 

„Участваме на изложението, за да покажем как улеснявайки ежедневието си чрез внедряване на иновативни решения, създаваме перспектива за по-добър начин на живот и по-малко грижи за безопасността на света, в който живеем. Всичко това е възможно чрез свързване на няколко технически решения в една обща система“, разказаха от дружеството за Инженер.bg.


Система за управление на сгради и бизнес центрове е едно от решенията, които компанията презентира пред гостите на щанда си. Обектите в нея могат да са свързани както по между си, така и с интелигентната градска инфраструктура, включително с метеорологична станция.

 

Друг тип системи, част от асортимента на iNels, са приложими в индустрията. Предлагат се модерни сензорни инсталации за паркинг зони и опция за регулиране на светлината в индустриалното или производствено помещение. Режимът на работа на интелигентното осветление се изразява в автоматичното му адаптиране спрямо нуждите за конкретната дейност, както и спрямо външните условия и фактори.


Предложенията на компанията за дома включват както инсталации за ново строителство, така и такива, които могат да се интегрират във вече изградени сгради. Системите, подходящи за нови сгради, са кабелни, а тези за вече съществуващи – безжични, така че да могат да се монтират директно, без необходимост от сложни монтажни процеси.


Тъй като градовете, домовете и работните места стават все по-„умни“, логично е това да се случва и с местата за почивка. Тук фирмата отново има какво да предложи - както за реновиране на вече изградени хотели, така и за новостроящи се такива. „Това, което можем да оптимизираме, е контролът на достъп, който се осъществява с цялостно интегриран панел, автоматизиране на връзката с рецепцията и ефективно управление на енергията“, добавиха от компанията.

 

Системите на iNels могат да бъдат управлявани дистанционно чрез интернет и мобилно устройство, но те функционират безпроблемно и само с наличието на вътрешен протокол, което ги прави независими от глобалната мрежа.

 

Сред последните иновации на iNels е „умен“ стълб за улично осветление, който сам регулира силата на осветеност чрез детектори за движение. Функционалностите на устройството са разнообразни и енергоспестяващи. Има опция например, за зареждане на устройства като лаптопи, смартфони, таблети и дори автомобили.

 

Повече информация за продуктите, които Елко ЕП предлага, можете да намерите ТУК.


www.smarthomebulgaria.bg

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019