БиблиотекаРоботи

TruArc Weld 1000 – първата автоматизирана заваръчна система с колаборативен робот на Trumpf за бързо и безопасно заваряване

5 мин.

 

 

Първата напълно автоматизирана заваръчна система с колаборативен робот в продуктовото портфолио на пазарния и технологичен лидер в металообработващите машини и лазери с индустриално приложение Trumpf е вече факт. „TruArc Weld 1000 е високоефективно и надеждно решение, при което след като бъде насочен към заваряваните детайли, коботът автоматично извършва целия технологичен процес“, информираха за Инженер.bg от Трумпф България

 

 

Реализирайки новата система, високотехнологичната немска компания помага на производителите да се справят с нарастващата липса от квалифицирана работна ръка за  заваръчните операции. „В съответствие с нормите и изискванията на СЕ и напълно одобрена от международната сертификационна и мониторингова група TÜV Австрия, системата отговаря на най-високите световни стандарти за безопасност“, уточниха още от дъщерното дружество на Trumpf у нас.

 

Бързо и лесно програмиране

 

За разлика от традиционните индустриални роботи, операторите безпроблемно и напълно безопасно могат да си взаимодействат с кобота. Вграденият в него сензор осигурява плавно движение, а програмният блок позволява да бъдат зададени и запаметени началната, крайната и междинните точки на заваръчния път. Наред с това системата за управление на кобота включва примерни програми за заваряване и параметри, които покриват сценарии, отнасящи се например до различната дебелина на листа. „Благодарение на това, операторите могат да се възползват от лекотата и удобството на работа с TruArc Weld 1000, при това без да е необходим предишен опит или задълбочени обучения“, допълниха от Трумпф България.

 

 

Малки партиди, отлични резултати

 

Новата заваръчна система предлага автоматизирана алтернатива за много детайли, които операторите обикновено заваряват на ръка. „Бързото програмиране на машината позволява на производителите да се възползват от пълната й функционалност и широки възможности, дори за малки производствени серии и единични изделия, както и за детайли, изискващи съвсем къс заваръчен шев. TruArc Weld 1000 произвежда възпроизводимо прави и равномерни шевове, предотвратява разпръскването и осигурява много високо качество на обработка“, коментираха от Трумпф.

 

 

Без повече губене на ценни минути – настройката на системата и заваръчният процес протичат едновременно

 

TruArc Weld 1000 разполага с преграда, която може да се повдига и спуска. Това позволява на операторите да разделят работната зона, избирайки работа на една станция (заваряване на голям детайл) или работа на две станции (заваряване на няколко по-малки компонента). При работа на една станция, роботът може да заварява елементи с размери до 2000x600x600 mm, като са възможни и други съотношения в зависимост от големината на детайла.

 

При работата на две станции TruArc Weld 1000 може да заварява по-малки части с размери до около 600x600x600 mm. „Придвижвайки се в позиции по линейна ос, роботът бързо и лесно достига до всяка една от станциите. Докато той е зает със заваръчния процес в едната зона, операторът може да използва времето да настрои детайла в другата“, обясниха от Трумпф.

 

 

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трумпф България ЕООД
https://www.trumpf.com/bg_BG

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019