БиблиотекаРоботи

Бимекс Лимитид: Хуманоидният робот Kaleido на Kawasaki Robotics, който ще помага на хората в зони на бедствия

4 мин.


Компанията Kawasaki Robotics има повече от 50-годишен опит в производството на индустриални роботи. На изложението iREX 2019 компанията демонстрира ново поколение хуманоиден робот Kaleido. Той е с човешки размери – височина 184 cm и тегло 85 kg и е в състояние да се движи и пренася предмети с тегло до 60 kg. „Kaleido е специално проектиран да се използва навсякъде, където съществува опасност за хората, например в заразени зони, при природни бедствия или пожари. А, ако погледнем още напред в бъдещето, той може да бъде използван в експедиции както за изследване на космоса, така и на морските дълбини – навсякъде, където средата е неблагоприятна за човека“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, която предлага системите и решенията на Kawasaki Robotics на българския пазар.Различни промишлени сектори по света и в България от години разчитат на традиционните индустриални промишлени роботи на Kawasaki. „С новата си разработка Kawasaki Robotics иска да разсее традиционния страх, че роботите не могат да се използват навсякъде и трябва задължително да функционират зад защитни екрани и да са снабдени с множество сензори за предпазване на хората и оборудването. Kaleido има вътрешен скелет, като конструкцията му съдържа изпитани стандартни елементи за промишлени роботи с надеждност до 100 000 часа експлоатация, което означава лесно техническо обслужване“, поясниха от Бимекс Лимитид. Той може да повдига тежки парчета метал и да рита предмети, а също така да застане на колене, за да носи правилно демонстрационния манекен, който в реалността е ранен човек, например, и да се изправи отново. Създавайки робот в хуманоидна форма, който е в състояние да използва съществуващото оборудване и инструментите, които хората използват и няма нужда от специализирано оборудване, Kawasaki Robotics разширява в голяма степен ролите, които роботът може да поеме.


Хуманоидните роботи са свидетелство, че роботите могат да бъдат безопасни и да функционират в обичайната среда на хората, независимо дали е във фабриката, у дома и на улицата. В здравото тяло на робота Kaleido на Kawasaki Robotics, което носи отличителните белези на хуманоиден робот, е интегрирана отворена платформа, която дава възможност на различни фирми-партньори за тестове при разработването на конвенционални и неконвенционални проекти и изследвания. Например той е част от различни програми по роботика в няколко японски университета. Съвместните проучвания и взаимодействието ще допринесат за развитието на роботиката при оптимизирани разходи, тъй като досегашните хуманоидни прототипи на роботи се разработват самостоятелно от компаниите и разполагат единствено с ресурсите на отделни фирми.


„В най-скоро време можем да очакваме деня, когато роботите с логото на Kawasaki Robotics, освен в индустрията, ще бъдат и в ежедневието между нас“, коментираха в заключение от Бимекс Лимитид.


Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материалБимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019