БиблиотекаРоботи

Yokogawa ще внедрява роботите на ExRobotics за проверка на съоръжения в потенциално взривоопасни среди

4 мин.

 


Базираният в Холандия разработчик на роботи за работа в потенциално опасни среди ExRobotics и глобалният доставчик на решения за индустриална автоматизация, контрол и измервателни технологии Yokogawa Electric Corporation обявиха, че са подписали лицензионно споразумение. Съгласно договора, Yokogawa ще може да продава и внедрява хардуерните и софтуерните платформи на ExRobotics по целия свят.


 

„ExRobotics ExR-1 е първият робот серийно производство на ExRobotics, специално създаден за проверка на съоръжения в потенциално взривоопасни среди. Технологичната разработка, притежаваща IECEx Zone 1 сертификация, се отличава с функцията си за автономна навигация и възможността за оборудване с широк набор от камери и сензори“, споделиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на японския производител у нас.

 

Компания ExRobotics е създадена през 2017 г. с мисията да създава работи с приложение в потенциално взривоопасни индустриални среди, каквито са например съоръженията за производство и преработка на нефт и газ. В момента, дори в безпилотни инсталации за извършване на редовни проверки е необходимо присъствието на хора. Следователно, използването на роботи за тази цел би имало значително положително въздействие върху безопасността на работниците, тъй като това ще сведе до минимум работата им в опасни среди, а също така ще намали и оперативните разходи на съответната компания.

 

ExRobotics ExR-1 е първият робот серийно производство на фирма ExRobotics, който е създаден за извършването на проверка на подобен тип съоръжения, притежаващ сертификат IECEx Zone 1 за работа в потенциално опасни среди. Иновативната разработка е възможно да бъде оборудвана с набор от различни сензори и камери, като разполага с 4G LTE свързаност към безжични мрежи. Роботът може да бъде дистанционно наблюдаван и управляван от лаптоп, таблет или смартфон от оператор, който се намира в контролна зала на всяка точка по света. ExRobotics ExR-1 дава възможност на клиентите за персонализирани конфигурации, а освен това се предлага и с допълнителни модули за автономна навигация, както и за детекция на газове.

 

 

Техническа спецификация на ExRobotics ExR-1:

 

 - HD камера с приближение и две широкоъгълни камери със средна разделителна способност;

 - Моно- или стерео микрофони за мониторинг на звука;

 - Точкови детектори за въглеводороди и киселинни газове;

 - Модул за извършване на нощни операции;

 - Докинг станция с автономно зарядно устройство;

 - Контролна станция с интуитивен интерфейс и софтуер за планиране на работа.

 

„Съгласно сключеното споразумение между двете дружества, Yokogawa ще използва своята клиентска база и глобална мрежа за продажби и услуги за интегрирането на ExRobotics ExR-1 и бъдещите продукти на ExRobotics в офшорни съоръжения за добив на нефт и газ, както и в големи рафинерии и химически предприятия. Целта на компанията е създаването на по-безопасна работна среда чрез свеждане до минимум на инспекциите, извършвани от служителите“, споделиха от Йокогава България.


 

Повече информация за Йокогава България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Йокогава България, ExRobotics

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Йокогава - Клон България
https://www.yokogawa.com/eu/

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019