БиблиотекаПанаир 2019

Мобилна биосауна, 3D сканиране на сгради и уред срещу плесени и вируси са част от иновациите на МТП 2019

11.09.2019 г.4 мин.


Иновативни технически открития в разнообразни сфери на приложение ще предложи на своите посетители тазгодишното издание на Международния технически панаир (МТП) в Пловдив“, научи Инженер.bg от организаторите на изложението. От МТП разкриха подробности за някои от най-любопитните предложения от участниците на 75-ото издание на престижния технологичен форум, който ще се проведе от 23 до 28 септември 2019 г. А ето и какви са те.


 

Подово отопление с най-висок клас на защита, преминало тестове в най-студените райони на Земята, ще бъде представено от една от компаниите-участници. То намира приложение както в домашни условия, така и за предотвратяване заледяването на стадиони и пътища. Системата за отопление нагрява плочи с дебелина до 30 cm, които след това имат способността да отделят топлина за период от 6 h, без да консумират електрическа енергия.

 

На панаира ще бъде демонстрирана технология за 3D лазерно сканиране на сгради, която се прилага при изготвянето на точна и детайлна информация за стари постройки, археологически открития и културни паметници, нужна впоследствие за реконструкцията и реставрацията на обектите“, разказаха още организаторите на събитието. На 23 и 27 септември ще се проведе семинар, на който швейцарски и немски експерти ще покажат приложението на технологията.

 

Участник от България ще предложи съвременни сандвич панели за изолация, които ще се погрижат за вътрешното облагородяване на сградите и оптималната обстановка в тях. Те са изработени от материали, които повишават енергийната ефективност, звуко- и топлоизолацията и издръжливостта при пожари.

 

Съчетание от конвенционалните и модерните разработки в строителството представляват специални системи за изолация от последно поколение, намиращи своето приложение в пасивни и нискоенергийни сгради, които също ще присъстват сред експонатите.

 

Един от изложителите ще предложи на вниманието ни предварително изолирани тръби за разпределение на студената и топлата вода в битови условия, подходящи и за инфраструктурата и индустрията.

 

Продукти за дома допълват списъка на иновациите на панаира. Една от тях е модерна мазилка, която безпроблемно се нанася върху паркет или плочки, и може да бъде намерена в 1000 нюанса.

 

Решение в борбата с образуването на бактерии, вируси, плесен и алергени във вътрешни пространства също ще бъде видяно на събитието в края на месец септември. Уредът си служи единствено с топлина, освен това е икономичен и напълно екологичен.

 

Друго атрактивно предложение на панаира ще бъде създадената в Япония мобилна биосауна с джакузи, като посетителите на събитието ще могат да наблюдават и демонстрация на изобретението“, допълниха още от МТП.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019