БиблиотекаПанаир 2019

Хенкел България: Новите уплътнители Loctite NS 5540 и NS 5550 са устойчиви на екстремни температури и в тежки условия

14.09.2018 г.4 мин.


Henkel обогати продуктовата си гама с две нови уплътняващи решения, разработени специално за работа при екстремни температури. „Loctite NS 5540 и NS 5550 предпазват сглобките от течове при високи температури и налягания, при наличие на химикали, пара, въглеводороди, газове и други работни флуиди, както и в тежки условия на работната среда като цяло“, съобщиха за Инженер.bg от Хенкел България, част от структурата на гиганта Henkel у нас.


 

Новите продукти Loctite се втвърдяват от топлина, формирайки стабилно механично уплътнение между металните повърхности на фланци, фитинги и др. Също така, при необходимост от ремонт и поддръжка, те безпроблемно могат да  бъдат разглобявани. „Новите модели уплътнители се използват и като допълнение към съществуващите традиционни гарнитури, оптимизирайки техните функции и удължавайки живота им”, коментираха още от българския офис на Henkel.

 


Устойчивостта на Loctite NS 5540 и NS 5550 ги прави особено подходящи за подобряване на работните процеси и повишаване производителността на електроцентрали, стоманодобивни предприятия, фабрики за производство на целулоза и хартия, мини, нефтени и газови рафинерии и др. Те са изключително надеждни за използване при кожуси на турбини, корпуси на помпи, бойлери, парни вентили, вентилационни тръбопроводи, комини, топлообменници, изпускателни системи и др.


„Двете изделия предлагат известни вариации в приложението, като Loctite NS 5540 представлява кафява течност, специално приспособена за уплътняване на фланци в съоръжения за пренасяне на пара под налягане до 2900 psi (200 bar) и температура до 1300 oF/700 oС. Loctite NS 5550 се предлага под формата на паста с високо съдържание на фибри, подходяща за приложение във високотемпературни работни условия (до 1500 oF/815 oС) и при високи налягания (до 5000 psi/340 bar)“, уточниха от Хенкел България.


 

Основни предимства в приложението на NS 5540 и NS 5550:

 - Уплътняват при екстремни температури; високо налягане, включително пара;

 - Възможност за последващо разглобяване за ремонт и поддръжка;

 - Химическа устойчивост към разтворители, масла, киселини, въглеводороди, пара, газове и др.;

 - Способност за работа в условия на променливи температури (температурен цикъл).

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Хенкел България, Henkel 

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии
https://www.henkel-adhesives.com/bg/en.html

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019