БиблиотекаПанаир 2019

Насоки за отговорно поведение на пътя ще дават рали състезатели по време на „Ауто сити Пловдив 2019“

16.09.2019 г.4 мин.

 

В рамките на предстоящия Международен технически панаир (МТП) в Пловдив ще се състои второто издание на кампанията „Отговорни на пътя“. Тя е част от специализираната изложба на „Ауто сити Пловдив 2019“ и цели да подобри безопасността на пътя. „Участие в инициативата ще вземат рали пилоти, които ще разяснят какви опасности крие шофирането с висока скорост. Посетителите ще получат и насоки как безопасно да управляват своите превозни средства“, научи Инженер.bg от организаторите на изложението.


 

Организатори на инициативата са Международен панаир Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и „Пътна полиция“ – Пловдив. Събитието се провежда с подкрепата на Област Пловдив, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, спортен клуб „Щереви Рали Тим“ и Български червен кръст.

 

През 2018 г. акцията предизвика засилен интерес от страна на гостите на техническия форум, а тази година тя ще предостави възможността те да се потопят в атмосферата на истинско автомобилно състезание.

 

„В изложбена палата 3 ще бъде разположен кът, в който лицата на инициативата – шампионите от спортен клуб „Щереви Рали Тим“, ще осигурят състезателни екипи, гуми и други приспособления. Посетителите на изложбата също така ще могат да се снимат с пистовата кола на състезателите“, разказаха от МТП Пловдив.

 

Ще се състои и открит урок за ученици от пет училища в Пловдив, по време накойто те ще бъдат запознати с правилата за движение заедно спредставител на„Пътна полиция“ – Пловдив. Активисти на БЧК ще ги обучават как да оказват първа помощ. За всички деца са осигурени и много подаръци. Предното издание на автомобилното събитие бе посетено от хиляди ученици от други градове, припомниха от екипа-организатор на „Ауто сити Пловдив“.

 

На изложбата водачите ще могат да се възползват от редица услуги като електронни справки за нарушения, информация за регистрацията на МПС, съвети за правилно шофиране и справяне с агресията.


 


Популярният автомобилен състезател Николай Арабаджиев заяви, че целта на тази кампания е да се постави акцент на това, че шофирането с висока скорост е предназначено единствено за специални трасета, намиращи се извън населените места.

Главните причини за пътнотранспортни произшествия са недостатъчният опит на начинаещите водачи и превишаването на скоростта на движение, а статистиката показва, че страната се намира на първо място по брой загиналив катастрофи – 64 смъртни случая на един милион жители, като средно в ЕС те са 23.

 

Затова акцията „Отговорни на пътя“ цели да повиши информираността и да насърчи правилното поведение на участниците на пътя, с което да се предотвратят пътните инциденти, коментираха организаторите на панаира.

 

„Ауто сити Пловдив“ е една от петте изложби, които ще се проведат в рамките на МТП от 23 до 28 септември 2019 г. На специалното бизнес издание на автомобилното събитие ще бъде представена широка гама от превозни средства с разнообразни приложения в сферата на услугите, търговията и индустрията.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

 

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019