БиблиотекаПанаир 2019

Как да съедините отделните елементи по-бързо, по-лесно, по-надеждно с универсалните лепила Loctite HY 4070

26.09.2019 г.4 мин.


С универсалните лепила за боядисани повърхности лесно можете да избегнете разпробиване на материалите и увреждане на боята. Повечето 5-минутни епоксидни лепила в действителност обаче, втвърдяват за повече време. Тогава как да ускорим процеса? „HY 4070 на Loctite е бързо лепило с висока якост при залепване на разнообразни субстрати. То може да свързва повечето видове материали и фиксира до 2 минути“, коментираха за Инженер.bg от Хенкел България, Лепилни технологии.


 

Революционното лепило HY 4070 - нужни са само 2 минути!

 

HY 4070 е двукомпонентно хибридно лепило, подходящо за разнообразни субстрати, включително повечето пластмаси, гума и метали. Характеризира се с бързо фиксиране при стайна температура и може да запълва хлабини до 5 mm. Устойчиво е на влага, работи в широк температурен диапазон от -40 °C до +100 °C и има якост на срязване за стомана 25 N/mm². Необходимото време за фиксиране е от 4 до 6 минути на 2 mm хлабина.

 

„Loctite HY 4070 се препоръчва често от професионалистите, тъй като комбинира бързо втвърдяване с висока структурна якост на сглобката. Има гелообразна структура, която предпазва от стичане по материала, дори и при вертикални повърхности“, посочиха от Хенкел България.

 

Как се използва Loctite HY 4070?

 

За да може продуктът да е максимално ефективен, от изключителна важност е обработката на повърхността и нейното правилно почистване и обезмасляване. Препоръчва се преди полагане на лепилото тя да се третира с Loctite SF 7063.

 

Смесването на лепилото се осъществява със статичен миксер, като преди монтирането му се използва малко количество от продукта за уравняване на буталата. По този начин се осигурява прецизно нанасяне от статичния миксер. Смесеният продукт се полага директно върху областта за залепване, като след нанасянето е добре да се отстрани статичният миксер и да се използва тапа за затваряне на картуша.


 

Частите трябва да се съединят незабавно и да се пазят от разместване по време на втвърдяването, за да може сглобката да развие пълна якост преди да бъде подложена на натоварване.

 

Повече информация за продуктовата гама хибридни лепила на Loctite можете да намерите ТУК.

 

Повече информация за Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Хенкел България, Лепилни технологии, henkel-adhesives.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хенкел България ЕООД, Лепилни технологии
https://www.henkel-adhesives.com/bg/en.html

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019