Liebherr-Transportation Systems бе отличена с „Бронзов медал“ за корпоративна социална отговорност от EcoVadis

10.03.2021 г.3 мин.

Водещата международна агенция за оценка за устойчивост на бизнес организациите EcoVadis отличи базираната край австрийския град Корнойбург производствена компания Liebherr-Transportation Systems. Тя е с общ резултат от 45 пункта в доклада на агенцията за оценка на корпоративната социална отговорност (КСО) за 2021 г. Повече по темата разказаха за Инженер.bg от българското дружество Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

„Насоките в доклада на EcoVadis са изключително стриктни. Постигнатият резултат не само поставя Liebherr-Transportation Systems на високо място в индустрията, но също така донесе на компанията отличието „Бронзов медал“. Компанията ни осъзнава необходимостта от поставянето на корпоративната социална отговорност в центъра на бизнес планирането. Отличието е признание за усилията на Liebherr-Transportation Systems, полагани в четирите направления, които са обект на оценка – околна среда, трудови и човешки права, етика и устойчиви доставки“, коментираха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

Искате ли да поемете по пътя на нови професионални предизвикателства? Голямото семейство на Либхер-Транспортейшън Системс Марица Ви очаква с атрактивни предложения за работа, които можете да разгледате в микросайта на компанията в Борса.bg!

Направлението Aerospace and Transportation Systems на немския концерн Liebherr присъства в България от 2004 г., когато край гр. Пловдив отваря врати производствената база на Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Дружество реализира на пазара решения за климатични системи за железопътната индустрия, а през 2019 г. разшири сферата си на дейност, стартирайки производство на барабани, рами за бетоновози и др.

Liebherr-Transportation Systems в гр. Корнойбург, Австрия

Следвайки стандартите за устойчивост и корпоративна социална отговорност на Liebherr, Либхер-Транспортейшън Системс Марица се позиционира сред най-големите работодатели в района на Пловдив. Компанията изгражда своя положителен работодателски бранд, който се базира на благоприятни условия за работа, възможности за непрекъснато професионално усъвършенстване чрез обучения, както и широка гама от социални придобивки.

EcoVadis стартира своята дейност през 2007 г. във френската столица Париж. Днес агенцията разполага с офиси в градове по целия свят, сред които Ню Йорк, Лондон, Торино, Токио, Барселона и др. EcoVadis се утвърждава като лидер с мрежа от над 75 000 оценени компании.

Източник на снимковия материал: Либхер-Транспортейшън Системс Марица, Liebherr, freepik.com

Тагове: Liebherr, Либхер-Транспортейшън Системс Марица, награда, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/int/bg/bgr/bulgaria/about-liebherr/locations/liebherr-in-bulgaria.html