ВИДЕО: BHTC България осигурява работа на над 250 души в производствената си база в Божурище

03.08.2016 г.4 мин.


Бер-Хелла Термоконтрол България е подразделение на утвърдения производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) със седалище в Германия. „Компанията стъпва за пръв път на българския пазар през 2013 г. На 20 май 2015 г. направи официално откриване на предприятие у нас за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Към него е създаден развоен център за иновации, един от петте световни центъра на BHTC“, разказаха за Инженер.bg от българския офис на фирмата.


 

Реализираното съоръжение – първият завод в Икономическа зона „София - Божурище“, е на стойност около 43.5 млн. лв. Бер-Хелла Термоконтрол България дава работа на над 250 души, като според стратегическия план за развитие се очаква броят на наетите лица в рамките на следващите пет години да достигне до 500, поясниха още от дружеството у нас.

 

Богатата продуктова гама на компанията включва панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации, климатични сензори, контролери за въздух, PTC нагреватели за стъкла и др. BHTC покрива целия процес - от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес се съчетават разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. Клиенти на компанията са световни лидери като Audi, Volkswagen, General Motors, BMW, Daimler и др.


 

„Въпреки че е малко повече от година в България, BHTC вече може да се похвали с две големи отличия – за „Зелен инвеститор за 2014-та година“ и за „Голямо предприятие“, спечелени по време на „Наградите на германската икономика“ за 2015 г.“, обясниха от българската фирма.

 

„Мениджмънтът на BHTC вярва, че България е държава със сериозен потенциал в областта на производството на автомобили и това е основната причина да инвестираме тук. Тези признания означават още по-голяма отговорност за нас, но и са явен знак, че сме поели в правилната посока“, споделя Мартин Ниланд, главен мениджър на компанията за България.


 

Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е основана през 1999 г. в Липщад, Германия. Мотото на компанията е “Движение и комфорт“. BHTC дава работа на над 1700 служители в Германия, България, Китай, Индия, Япония, САЩ и Мексико.

 

Повече информация за производствената дейност на Бер-Хелла Термоконтрол България бихте могли да получите от следното видео!

 

Източник на снимковия материал: BHTC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com