Престижният японски ресторант Nobu във Вашингтон е оборудван с климатична инсталация на Samsung

22.10.2020 г.3 мин.

Неотдавна Ви запознахме с климатичните решения на Samsung, подходящи за ресторанти и заведения, с които можете да гарантирате висок комфорт на всички Ваши гости. А днес Ви представяме и конкретен пример – при това, какъв само! Локацията е във Вашингтон, САЩ, от световноизвестната японска верига Nobu, и е оборудвана с климатична инсталация на Samsung. Още любопитни факти за този обект Инженер.bg научи от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

„Ресторантът Nobu във Вашингтон се нуждае от ОВК решение, което може да се справи с отворената архитектура на етажа. Вътрешният двор е конвертируем  т.е. местата за настаняване могат да се превръщат от външни във вътрешни. Същевременно, концепцията на интериора позволява заведението да остане вярно на традиционната си японска архитектура и съвременния интериорен дизайн“, разказаха от SEACE.

Веригата Nobu включва не само ресторанти, но и хотели, а името е на популярния готвач Нобуюки „Нобу“ Мацухиса. Той е японски готвач и ресторантьор, известен със своята фюжън кухня, смесваща традиционни японски ястия с перуански съставки. Запазената му марка е черна треска в мисо.

След като завършва гимназия, г-н Нобу работи в ресторант Matsue Sushi в Токио в продължение на седем години. Там той е поканен от редовен клиент, перуанец от японски произход, да отвори японски ресторант в Перу. През 1973 г. на 24-годишна възраст Нобу се премества в Лима, Перу, и отваря ресторант в партньорство със своя спонсор. Но тъй като не успява да намери много от съставките, които са даденост в Япония, се налага да импровизира и именно в Перу той разработва уникалния си стил.

Решението е система за рекуперация, която осигурява:

  • Безпроблемна интеграция в дизайна;
  • Подобрен комфорт на гостите;
  • Едновременно отопление и охлаждане;
  • Безшумна работа;
  • Гъвкава инсталация.

Избрани са:

DVM S с регенерация на топлината: Външен модул, който предлага възможности за едновременно отопление и охлаждане, което означава, че можете да охлаждате кухнята, като в същото време отоплявате салона с отпадната топлина от нея.

Slim Duct: Въздуховод за скрит таванен монтаж, който изисква малка височина за инсталация, като осигурява мощен въздушен поток и може да бъде персонализиран спрямо спецификите на помещението.

Стоящи на пода климатици: Работата им компенсира високи тавани или прозорци, за да се осигури постоянна температура в помещението.

Източник на снимковия материал: SEACE

Тагове: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), ОВК, ХоРеКа

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner