Новата термопомпа въздух-вода Belaria pro на Hoval – тиха като пчела, събираща прашец, с клас на енергийна ефективност A+++

13.05.2022 г.4 мин.

Светът е в търсене на екологични решения за отопление и охлаждане и начини за изпълнение на пазарните специфики и законовите изисквания, които ще определят бъдещите подходи към околната среда. Отговорът на международния лидер в ОВК оборудването Hoval е новата термопомпа въздух-вода Belaria pro. „С новия модел Hoval прави още една пионерска стъпка към по-чиста природа. Благодарение на най-съвременната технология и естествения хладилен агент, Belaria pro е ефективно решение, което е в синхрон със стремежите към опазване на околната среда“, коментираха пред Инженер.bg от българския офис на компанията.

„Пазарната атрактивност на термопомпите непрекъснато нараства, като те станаха особено предпочитани сред строителните предприемачи, тъй като могат да бъдат инсталирани без нужда от скъпи допълнителни строително-монтажни работи. Освен това термопомпите са доказано екологично чист избор“, коментираха още от Hoval.

Belaria pro със своите две дизайнерски версии е гъвкаво решение, подходящо за различни приложения.

Компактната версия разполага с интегриран резервоар за битова гореща вода и буферен резервоар, което спестява място, тъй като не се изисква допълнителен резервоар за съхранение. Освен това битовата гореща вода не трябва да се подгрява допълнително – благодарение на температура на потока от 70 °C, Belaria pro се грижи сама за това.

Комфортната версия от своя страна изисква само едно монтирано на стена вътрешно тяло в сградата, което може да бъде инсталирано практически навсякъде и да бъде свързано към всеки резервоар за битова гореща вода.

„И двете версии разполагат с вградена функция за охлаждане, което означава, че осигуряват охлаждане и приятен вътрешен климат и през лятото. Термопомпите се управляват чрез TopTronic E, а с допълнителния пакет HovalConnect могат да бъдат свързани към интернет и да се управляват чрез смартфон или компютър“, посочиха още от компанията.

Belaria pro – тиха като пчела, събираща прашец

„За разлика от конвенционалните термопомпи въздух-вода, външното тяло на Belaria pro върши действителната работа. Високопроизводителна, ефективна и тиха като пчелите, събиращи своя прашец, Belaria pro предоставя чиста енергия, позволявайки на потребителите да се насладят на спокойствието на градината, като същевременно поддържа комфорта и на съседите“, обясниха от Hoval.

Икономичност с клас на енергийна ефективност A+++

Новата термопомпа на Hoval е оптимален избор за еднофамилни и двуфамилни къщи, като може да се интегрира както в нови сгради, така и във вече съществуващи. Освен към системи за подово отопление, термопомпата може да достави топлина и до съществуващи радиатори.

„Belaria pro се отличава с клас на енергийна ефективност A+++. Благодарение на своите висококачествени компоненти и на контролера TopTronic E, тя е в състояние да оптимизира както отоплението, така и охлаждането. Ако е свързана с интернет, системата дори взема предвид прогнозата за времето и настройва работата си според последните метеорологични данни за оптимална икономичност и комфорт“, допълниха от Hoval.

Източник на снимковия материал: Hoval (Ховал), freepik.com

Тагове: Hoval, ОВК, термопомпи, Ховал

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ховал EOOД
www.hoval.bg