Рувекс: На пазара е нов, още по-мощен кондензен газов котел от серията Innovens MCA на De Dietrich

29.10.2020 г.5 мин.

Производителят на съоръжения и цялостни решения за отоплителна техника De Dietrich разшири своята гама стенни кондезни газови котли от серията Innovens MCA с нов, още по-мощен модел, който достига 160 kW мощност при 50/30 ⁰С. „Innovens MCA Pro 160 може да работи в каскада с други котли от серията МСА, което позволява да бъде постигната мощност до 1280 kW“, съобщиха за Инженер.bg от водещата производствена, инженерингова и търговска фирма Рувекс, официален представител на De Dietrich за българския пазар.

Новото поколение кондензни котли на De Dietrich отговаря на най-високите критерии както по отношение на енергийната ефективност, така и на европейските изисквания за екологичност. Стенните котли от серията Innovens MCA се нареждат сред оптималните решения за отопление и производство на битова гореща вода (БГВ) на пазара.

Innovens MCA Pro 160: повече мощност в по-малък обем

На пазара вече е и най-новият продукт от серията – изключително компактният Innovens MCA Pro 160. „Уредът има изцяло нов моноблоков топлообменник от AL-Si, който е оборудван с люк за проверка на димните газове. Благодарение на оптималното съотношение мощност-обем, топлата вода се произвежда бързо и с желаната температура. Иновативното конструктивно решение позволява лесно почистване, както и инспектиране на пламъка“, обясниха от Рувекс.

Котлите от серията Innovens MCA са технологично иновативни, горелката е от неръждаема стомана, с предварително смесване и възможност за модулация на мощността от 20 до 100%. Тя е оборудвана с шумозаглушител, благодарение на който котелът е практически безшумен – 55 dB (A).

Размерите на новия модел са изключително компактни: височина 104.5 cm, широчина 60 cm и дълбочина 60 cm.

По-добри възможности за управление

Специалистите на De Dietrich са разработили и нови системи за управление на котлите MCA Pro 160, като вече са налични повече възможности и избор между два контролни панела.

Управлението Diematic Evolution е предназначено за основния котел в каскадата, както и за мониторинг и контрол на инсталации с няколко директни или смесителни отоплителни кръга и бойлер за БГВ. То разполага с цветен екран с висока разделителна способност, лесно разбираем интерфейс и управление чрез ергономичен бутон. „Diematic Evolution стандартно може да управлява два директни или смесителни кръга и един кръг за БГВ, като в каскада могат да бъдат включени до 8 котела. Допълнително е вградена и система за диагностика. Като опции се предлагат: трети кръг (директен или смесителен), втори кръг за БГВ и интерфейс за BMS: BACnet, Modbus и KNX“, уточниха от българското дружество.

Inicontrol 2 управлява вторите котли в каскада – един директен кръг и един за БГВ. Това управление има функция за запазване на историята на алармите и часовете експлоатация. Разполага с голям цифров дисплей и освен това показва температурата на котела, статуса на работата и предупреждава за възникването на грешки.

Новото поколение кондензни котли по-добра ефективност и по-малко вредни емисии

„Технологията на кондензация при съвременните газови котли позволява да се оползотвори допълнителната топлина, отделяща се при охлаждането на изходящите димни газове и кондензацията на водните пари, които се съдържат в тях. Така производителността се увеличава приблизително с 15% в сравнение с високопроизводителните нискотемпературни котли и с 40% спрямо котлите от предишните поколения. Изхвърлянето на NOx (азотни оксиди) се намалява с 1/3 спрямо нискотемпературните котли и 10 пъти спрямо котлите от по-старо поколение“, коментираха в заключение от Рувекс.

Източник на снимковия материал: De Dietrich, Рувекс, pixabay.com

Тагове: De Dietrich, котел, ОВК, Рувекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg