Рувекс: Котлите от евтектичен чугун на De Dietrich – пионерска разработка за висока ефективност и устойчивост на корозия

23.08.2019 г.4 мин.


През 1980 г. отделът за развойна дейност на френската компания за отоплителна техника De Dietrich разработва иновативен материал, който превръща изделията ѝ в едни от най-конкурентните на пазара през следващите десетилетия. „Евтектичният чугун за кратко време се превръща в най-високата „база“ в чугунената металургия. Благодарение на него, продуктите на De Dietrich се отличават с висока ефективност на работа и същевременно имат ниска модулирана температура, оптимизираща разходите за енергия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Рувекс, която предлага изделията на компанията у нас.

 

 

Терминът евтектичен произлиза от думата „евтектика“, която показва, че температурата на топене на чугуна е по-ниска в сравнение с температурата на топене на всички компоненти, включени в производството му.Какви са предимствата на котлите от евтектичен чугун на De Dietrich?


 - Много по-висока хомогенност на структурата;

 - Покрива най-високите стандарти за устойчивост на корозия. Материалът предотвратява появата на слаби точки от структурата, като по този начин експлоатационният живот на котлите се удължава значително в сравнение със стоманените котли - те много по-бързо и лесно корозират до степен, която ги прави негодни или опасни за употреба;

 - Изолацията на котлите води до значително намаляване на топлинните загуби;

 - По-дългият живот на котела се дължи и на способността му да издържа на ниска температура на водата;

 - Лесната поддръжка и почистване на оборудването пестят време и средства;

 - De Dietrich произвежда изключително гъвкав чугун, чийто модул на еластичност е с до 30% по-голям от този на други видове.


В лабораториите към отдела за изследване и развитие на De Dietrich се проектира оптимизиран състав на чугуна, който осигурява по-голяма ефективност на преноса на топлина и горене над 88% в горивната камера. За разработката френската компания използва мощна компютърна техника“, разясниха от фирма Рувекс.

 

De Dietrich е сред най-старите и най-големи производители на отоплителна техника в Европа. „Фирмата развива дейността си вече повече от 300 години и предлага иновативни и висококачествени решения за отопление и климатизация, които печелят доверието на все повече потребители по целия свят. Доброто съотношение цена-качество, превръща котлите на De Dietrich в конкурентни на пазара на отоплителна техника“, коментираха още от доказаната българска търговска, инженерингова и търговска компания.


Повече информация за Рувекс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материалРувекс, De Dietrich

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg