Революция в децентрализираната жилищна вентилация с модулната система SmartFan® getAir от Смарт Еър Системс

19.04.2021 г.5 мин.

Осигуряването на чист и свеж въздух винаги е било приоритет за всеки дом. Особено сега, когато важна част от ежедневието ни е свързана с превенцията на новия коронавирус, все по-често отваряме прозорците, за да проветрим, което обаче не винаги може да ни предостави необходимия комфорт. Ето защо в днешния материал ще Ви разкажем за една от най-иновативните съвременни разработки за домашна вентилация – системата SmartFan® на getAir. Повече по темата за Инженер.bg обясниха от Смарт Еър Системс, компания, която представя за първи път на българския пазар решенията на немския производител.

Защо да изберем децентрализирана вентилация за нашия дом?

„Свежият въздух означава не само среда без вируси и бактерии, но и начин да постигнем висок комфорт, да намалим симптомите на стрес и да повишим благосъстоянието на всички вкъщи“, заявиха от Смарт Еър Системс.

А безопасността, която дава децентрализираната жилищна вентилация, е още един аспект, който специалистите дебело подчертават. „Вече няма да се тревожите дали всички прозорци са затворени, когато не сте вкъщи. Отпада и опасността за малките деца, които лесно могат да изпълзят през отворената балконска врата например. Така че, освен всичко останало, домашната вентилация на getAir осигурява спокойствие и безопасност“, посочиха от българското дружество.

Нискоенергийните къщи, или т.нар пасивни сгради, са приоритет за всеки, който строи с мисъл за бъдещето. А те са немислими без съвременните вентилационни технологии. Причината за това е, че днешните строителни материали изолират сградите толкова ефективно, че вредните вещества и влагата не могат да бъдат изведени навън през сградната обвивка. Последствията от недостатъчната вентилация са влажни помещения или дори мухъл.

Същевременно оптимизираната вентилация допълнително подобрява енергийната ефективност на сградата, като не допуска топлината да напусне дома Ви.

Какво представлява SmartFan®?

Ултрамодерните системи за свеж въздух getAir впечатляват със семпла, но високоефективна технология, а благодарение на компактния си дизайн, сложността при монтажа е сведена до минимум. Същевременнo, модулната структура осигурява и лесна смяна на филтъра.

SmartFan® представлява вентилационна система за децентрализирана жилищна вентилация с рекуперация на топлината. Инсталирането ѝ се извършва според потребностите в произволен брой помещения в цялата къща. Винаги работят едновременно два уреда, които се вграждат в отвор в стената на къщата. Всички устройства се обслужват посредством централно управление.

„SmartFan® пасва идеално в жилищната среда и е уникален за пазара продукт по отношение и на оптималния въздушен поток, и на минималното ниво на шум. Това е един от най-малките, най-безшумните и най-ефективните вентилационни уреди за жилищни помещения”, посочиха от Смарт Еър Системс. С него можете да постигнете:

 • До 50% по-малко енергия за отопление;
 • До 91% рекуперация на топлина;
 • До 46m3/h обем на вентилирания въздух;
 • От 11dB(A) ниво на звуковото налягане.

На изображението горе ще видите всички компоненти на SmartFan®, а именно:

 • Технологично усъвършенстван външен панел;
 • Високоефективен топлообменник с хексагонална структура за въздушен поток с ниски загуби;
 • Безшумен вентилаторен модул с вградена защитна решетка и виброизолация;
 • Филтърна сексция (с опция за филтър за фин прах и полени PM 2.5);
 • Вътрешен панел с плосък дизайн и дефлектор за шум.

Можете да управлявате устройствата SmartFan® централизирано по три начина:

 • Със стенен панел с LED управление;
 • Със стенен панел с Touch управление;
 • Чрез мобилно приложение.

Източник на снимковия материал: getAir, Смарт Еър Системс

Тагове: getAir, ОВК, Смарт Еър Системс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Смарт Еър Системс ООД
www.smartairsystems.eu