Оптимален микроклимат с грижа към околната среда, благодарение на отоплителната система Samsung Eco

29.11.2019 г.4 мин.

        

 

При създаването на новите технологии все повече се поставя въпросът за влиянието, което те оказват върху околната среда вследствие от работата им. В контекста на измененията в климата, световният лидер в производството на ОВК решения Samsung представи иновативната си система за отопление и битово горещо водоснабдяване (БГВ) Samsung Eco Heating System, която, освен че осигурява комфортни условия у дома, се грижи и за околната среда, разказаха пред Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), дъщерно дружество на международния концерн Samsung Electronics у нас.


 

Системата с основание може да се разглежда като съвременно и оптимално решение за постигане на комфорт в жилищни пространства. Тя представлява битова термопомпа въздух-вода, изисква по-малко захранваща енергия и генерира по-голяма отопляема мощност от конвенционалните котли за отопление.

 

Усъвършенстваният дизайн на вътрешните компоненти е още едно от предимствата на термопомпената система. Стандартното вътрешно хидравлично тяло е обединено с контролния панел, резервоара за БГВ и всички останали елементи в обща конструкция, като по този начин монтажът се улеснява и изисква по-малки инсталационни разходи. Компактният размер на системата позволява тя да бъде монтирана в малогабаритни помещения, а потребителят има възможност лесно да променя настройките и да контролира работата ѝ с помощта на SD карта или мобилно приложение.

 

 

Новите термопомпи, част от системата за екоотопление, т.нар. Eco Heating System, на Samsung, използват щадящия околната среда хладилен агент R32, който не нарушава озоновия слой. „Тези агрегати имат потенциал за глобално затопляне (GWP) 675 – стойност, която е три пъти по-малка от тази на хладилните агенти R410A, например. Те използват с до 83% по-малко количество хладилен агент, благодарение на което емисиите на CO2 са редуцирани със 70%“, посочиха от SEACE.

 

„Термопомпите могат да работят без необходимост от включване на допълнителна отоплителна мощност в по-тежки климатични условия. Термопомпата поддържа стабилно зададената температура, осигурявайки оптимални условия в жилищното пространство“, допълниха от компанията.

 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), Samsung HVAC

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner