Вземете комфорта на Вашия дом в свои ръце с моноблок термопомпите Dual Clima на Domusa Teknik от Рувекс

28.01.2021 г.5 мин.

Вземете комфорта на Вашия дом в свои ръце с термопомпите Dual Clima на Domusa Teknik. „Гамата е идеална алтернатива за тези, които избират възобновяем енергиен източник за отопление и охлаждане на домовете си. Компактните моноблок термопомпи са напълно окомплектовано инсталационно решение за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода, което гарантира отоплителната мощност при до -20 °С и може да се комбинира с други източници на енергия (слънце, газ, нафта). Мощностите могат да са: 8, 11 и 16 kW“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Рувекс, утвърдена българска компания в областта на ОВК техниката и официален партньор на Domusa Teknik у нас.

Термопомпите въздух-въздух: икономични и природосъобразни

„Въздухът, като източник на енергия, може да намали общото ѝ потребление в дома с до 70%. Това спестяване на консумация се запазва, дори когато температурите са под 0 °C. Освен това, говорим за чиста технология, която опазва околната среда. При използването на въздух не се изпускат димни газове, тъй като не е необходимо да изгаря нищо, за да се получи топлина в отоплителната инсталация“, посочиха от българското дружество.

Dual Clima  едно многофункционално решение

Гамата Dual Clima може да се използва за постигане на необходимия комфорт в дома, включително отопление, охлаждане и БГВ. В допълнение към това, системата е безопасна и изисква по-малко поддръжка от системите с вътрешно тяло.

Термопомпите Dual Clima са оборудвани с компресор с DC инвертор, който е тих, стабилен и високоефективен. Той модулира топлинната енергия според нуждите на къщата. Автоматичната настройка на мощността на циклите за включване/изключване осигурява по-висока надеждност на системата. В резултат на това се намалява ненужното потребление и се подобрява удобството на потребителя. В термопомпите от гамата е интегрирана и система, която намалява загубите, причинени от натрупването на лед в изпарителя.

Разнообразни възможности за комбинация с буферни съдове и бойлери

Domusa Teknik предлага широка гама от буферни съдове и бойлери за БГВ, с които да се допълни термопомпената система. Те са изработени от неръждаема стомана и имат 10 години търговска гаранция за корозия. „Конструкцията на бойлерите и съдовете е за специфична употреба с термопомпа с голяма топлообменна повърхност и с възможност за монтаж с котли, които използват други видове горива“, уточниха от Рувекс.

Моноблок за по-лесна експлоатация

При моноблок технологията цялата фреонова схема е интегрирана във външното тяло и това намалява риска от течове на газ/фреон, като по този начин се избягват операциите за презареждане на газа. Контролното табло на термопомпата се инсталира в дома, като така позволява пълен контрол над всички компоненти на системата с лесна и интуитивна употреба. Връзката между външните и вътрешните модули е хидравлична, което прави инсталацията по-опростена и позволява по-голямо разстояние между термопомпата и консуматорите.

Допълнителни функции и защита от замръзване

„Dual Clima предлагат режим на нощна работа, при който нивата на шума на вентилаторите по време на нощните часове са силно намалени. А високите температури на топлоносителя, които понасят термопомпите от гамата, позволяват използването им дори и с радиатори“, подчертаха още от Рувекс.

В допълнение, термопомпите Dual Clima са оборудвани със защита от замръзване на хидравличния компонент. Електронното управление на термопомпата активира циркулационната помпа и компресора, ако е необходимо, за да се предотврати понижението на температурата. А за да се избегне замръзване при продължителни прекъсвания на електрозахранването, се предлагат две решения, а именно: вентил против замръзване, който източва циркулацията на водата в случай, че температурата й се понижи до точката на замръзване, или в системата се добавя корозионен инхибитор/антифриз.

Източник на снимковия материал: Рувекс, Domusa Teknik

Тагове: Domusa Teknik, БГВ, ОВК, Рувекс, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg