Камфил България: С квадратната си клетка, новият TurboPulseTM предефинира индустриалните филтърни технологии

16.11.2023 г.4 мин.

TurboPulseTM е най-новата авангардна иновация в областта на импулсните филтърни технологии, която Camfil, един от лидерите в областта на филтърните решения, представи в края на септември т.г. „TurboPulseTM предефинира индустриалния пейзаж с уникалния си квадратен дизайн и изключителните си характеристики, а основният фокус в разработката му е поставен върху удължения експлоатационен живот, надеждността и лесния монтаж. Филтърът е предназначен за приложения с газови турбини и е истински революционна технология от 21-ви век“, анонсираха за Инженер.bg от Камфил България, част от структурата на Camfil Group.

TurboPulse – филтърна технология с 25% по-висока ефективност

Основната иновация на TurboPulse е неговата патентована квадратна вътрешна клетка, включваща аеродинамични, усилващи импулса ламели – т.нар. TurboVanes, които пренасочват импулсната енергия за постигане на висока чистота, оптимизират разпределението на въздушния поток и осигуряват равномерно разпределение на праха във филтъра. Това води до:

  • 25% по-голям капацитет за задържане на прах в сравнение с коничните цилиндрични пълнители;

  • 20% по-нисък първоначален пад на налягането;

  • 30% възстановяване на пада на налягането след всеки импулс.

Квадратната клетка е разработена в пълно съответствие със съществуващите филтърни корпуси, предназначени за конични цилиндрични филтри, осигурявайки лесен преход към следващото поколение импулсна технология. Освен това клетката е изградена от издръжлива подсилена със стъкло пластмаса, която има двойно по-голяма якост на натиск от стоманата. Издръжливостта на импулса е тествана за над 250 000 импулса, а външната спирала предпазва филтъра от движение без да пречи на пулсацията. Устойчиви на корозия и 100% изгоряеми, филтрите TurboPulse притежават здравина и безопасност, осигуряващи безпроблемна работа и надеждни операции за години напред“, поясниха от Камфил България.

Конструкция, осигуряваща лесен монтаж

Рационализираният процес на инсталиране на TurboPulse спестява повече от 25% от времето за поддръжка и монтаж благодарение на:

  • Патентованото уплътнение SureGrip, което се захваща здраво за тръбния лист, осигурявайки 10 пъти по-добро уплътнение от традиционните компресионни уплътнения;

  • Вграден визуален индикатор, който гарантира перфектно уплътнение и предотвратява прекомерно затягане с крайната капачка, което може да причини повреда на филтъра;

  • Вградени езичета за подравняване, дръжки и центриращи жлебове, които насочват операторите по време на монтажа, като гарантират правилна настройка.

TurboPulse – работещо филтърно решение дори при силно запрашени среди, мъгла и сняг

Тъй като честите пулсации са от съществено значение за среди с много прах, пясъчни бури и сняг, TurboPulse се очертава като подходящ избор за подобни тежки условия. Неговият заострен дизайн осигурява ефективен дренаж, което го превръща в работещо решение дори за среди с висока влажност и мъгла, като тропически и крайбрежни райони“, обясниха от българското дружество.

TurboPulse отговаря на стандарт за ефективност ISO 29461-1:2021.

TurboPulse „променя играта“, осигурявайки значителен напредък в технологията на импулсните филтри. Неговите иновативни функции и добавена стойност създават нов стандарт за индустрията, осигурявайки несравнима производителност, спестяване на разходи и оперативни оптимизации”, допълниха още от Камфил България.

Източник на снимковия материал: Камфил България, Camfil

Тагове: Camfil, Камфил България, ОВК, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Камфил България
www.camfil.com