Интериорният дизайнер Мария Байкова разказва за опита си с вентилационната система с рекуперация HomeVent на Hoval

02.09.2022 г.5 мин.

Говорейки за технически решения, които осигуряват здравословни условия на живот, каквато е битовата вентилация например, безспорно най-добрият критерий за тяхната ефективност е личният опит на потребителите. Ето защо в днешния материал ще Ви разкажем за впечатленията на интериорния дизайнер Мария Байкова относно вентилационната система с рекуперация на топлина и влага HomeVent на Hoval. Дамата проследява целия процес – от идеята, през монтажа, до експлоатацията на домашната система за вентилация, която тя избира за новия си дом. Да видим.

„Когато започнахме да изграждаме нашия нов дом, решихме, че освен за стандартните инсталации за отопление и охлаждане, трябва да помислим и за начин да подобрим качеството на въздуха, който дишаме. Попаднахме на HomeVent след кратко търсене в Google и след като се запознахме с функциите на системата, бяхме убедени, че това е нашето решение“, разказва г-жа Байкова.

„До преди това имахме пречистватели за въздух, но каквито и филтри да използвахме, просто кислородът в помещенията не беше достатъчен. Запознахме се и с фирми, които предлагат индустриална вентилация, която може да се пригоди за битово приложение, но този вариант също не ни устройваше. HomeVent ни спечели с това, че е специално създаден за къщи и апартаменти, много по-компактен и тих е, а освен това предлага рекуперация на топлината и влагата“, допълва още тя. От важно значение за семейството на интериорната дизайнерка е добрият сън, но само тишината и плътните завеси не са достатъчни за него. С HomeVent обаче те споделят, че действително успяват да се наспиват за по-малко часове и се събуждат отпочинали. Причината е свежестта на въздуха и достатъчното количество кислород, без неприятни миризми или сутрешен смог.

Като интериорен дизайнер, г-жа Бакалова държи изключително на естетиката в дома си. По този въпрос HomeVent също не предизвиква проблеми. „Системата е създадена достатъчно гъвкаво, за да можем да изберем къде да я поставим и в какъв гардероб или таван да я затворим. След монтажа ѝ жилището пак може да се оформи във всеки един стил, но ще може и да диша“, коментира тя.

Монтажът протича също „по мед и масло“ с помощта на партньорите на Hoval – фирма Евон.

„Най-доброто доказателство, че системата работи добре, е че забравяш за нея. HomeVent е изключително безшумна и икономична. Забелязахме ефективността на рекуператора на Hoval още през първите две седмици в новото ни жилище. Аспираторът ни се оказа дефектен и единственото, което изсмукваше миризмите от кухнята, бе автоматичната вентилация HomeVent. Прозорец така и не отворихме, а до половин час вече не миришеше на нищо. С времето отчетохме още един голям бонус – наистина има по-малко прах, само колкото успее да се промъкне през входната врата“, разказа още г-жа Байкова.

„Автоматизацията, които предлага HomeVent, също дават висока добавена стойност. Чрез два VOC сензора, HomeVent следи качеството на външния и вътрешния въздух. На дисплея в дневната виждаме две индикации в жълто, зелено и червено, които ни показват дали въздухът вътре в дома и отвън е чист, много или малко замърсен. За щастие, не се налага да правим нищо, защото напълно автоматичната система работи така, че да осигури чист въздух в дома ни в рамките на хигиенните норми“, допълни още тя.

Източник на снимковия материал: Hoval (Ховал), Interorium (Мария Байкова)

Тагове: Hoval, интериорен дизайн, ОВК, Ховал

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ховал EOOД
www.hoval.bg