Топъл дом и ниски сметки за ток с компактните термопомпи Hitachi Yutaki M от Рувекс

04.03.2020 г.4 мин.

    

 

Активно налагащи се като ефективно и надеждно решение за климатизация, термопомпите предлагат широка гама от предложения. А в стремежа си да Ви запознаем с максимално богато разнообразие от тях, днес ще ви представим Yutaki M – моноблок термопомпите на един от лидерите в бранша – Hitachi. На българския пазар можете да ги намерите в утвърдената фирма Рувекс. Ето какво разказаха пред Инженер.bg специалистите от компанията за различните модели.„С термопомпата Yutaki M ние задоволяваме търсенето на енергийно-ефективни решения за отопление както на стари, така и на нови жилища. Благодарение на добре известната инверторна технология, тя позволява работа в диапазона от -20 °С до +40 °С без проблем. Системата може да се използват с подово отопление или радиатори“, заявиха от Рувекс. Температурата на водата в инсталацията може да варира в границите от +20 °С до +65 °С, а за още по-висока икономичност към е възможно да се свърже и бойлер за производство на битова гореща вода (БГВ).


Термопомпите Yutaki M са компактно решение за отопление, състоящо се само от едно външно тяло, което спестява място. Чрез своето интелигентното микропроцесорно управление, темогат да управляват двукръгови системи и източници на енергия, като ги превключват автоматично. „Инсталацията е създадена така, че да пасне на начина на живот на потребителя, като едновременно спестява енергия и намалява сметките за ток. С Yutaki M можете да избирате между режимите „Комфорт“, „Икономичен“, „Анти замръзване“ и „Ваканция“, посочиха още от Рувекс.


 

Yutaki M се предлага от Рувекс в четири типоразмера:


RHUE3AVHN-HM:


 - Отоплителна мощност вход/изход (30/35 °C): 5.0~8.2 kW;

 - COP (коефициент на преобразуване): 4.28;

 - Консумация: 1.66 kW.


RHUE4AVHN-HM:


 - Отоплителна мощност вход/изход (30/35 °C): 5.0~10.9 kW;

 - COP (коефициент на преобразуване): 4.06;

 - Консумация: 2.34 kW.


RHUE5AVHN-HM:


 - Отоплителна мощност вход/изход (30/35 °C): 6.9~15.0 kW;

 - COP (коефициент на преобразуване): 4.01;

 - Консумация: 2.99 kW.


RHUE6AVHN-HM:


 - Отоплителна мощност вход/изход (30/35 °C): 7.8~17.5 kW;

 - COP (коефициент на преобразуване): 4.31;

 - Консумация: 3.25 kW.


„Размерите на тялото за всички са: височина 1.48 mm, ширина 1.25 mm и дълбочина 444 mm. Разлика обаче има в теглото. И ако първите два типоразмера тежат по 150 kg, то следващите два са съответно 155 kg и 164 kg”, уточниха от Рувекс.


Повече информация за Рувекс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: www.hitachi-hvac.co.uk, Рувекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg