Белимо България стартира пролетния бизнес сезон с атрактивен демо камион, богата семинарна програма и гости от Belimo Швейцария

18.03.2023 г.5 мин.

Атрактивен демо камион, богата семинарна програма, дискусии и срещи лице в лице – така Белимо България посрещна пролетния бизнес сезон и за пореден път се доказа като проводник на иновативни решения за автоматизация в ОВК сектора. От 13 до 15 март т.г. партньори и клиенти на компанията, както и всички заинтересовани специалисти от бранша имаха възможността да посетят специалната демонстрационна зона, която от Белимо България бяха организирали в сградата на Bau Academy в София. На разположение на присъстващите инженери, проектанти, инсталатори и сградни мениджъри бяха специалистите от българския екип на дружеството, както и специалните гости от централата на Belimo в Швейцария – г-н Адриан Ландолт (Adrian Landolt) и г-н Йорг Шерер (Joerg Scherrer). Екипът на Инженер.bg посети събитието на 14 и 15 март, а подробностите Ви разказваме в днешния материал.

„Продуктите на Belimo намират приложение във всяка част от сградата – от отоплителната система, през климатичните камери, противопожарната и противодимната система, до самите помещения“, с тези думи стартира презентацията си г-н Ландолт. А след като представи структурата и историята на компанията, насочи вниманието на гостите към темата за чистия и здравословен въздух в сградите и решенията на Belimo в тази област. Кои са най-важните условия една отоплителна, вентилационна и климатична система да функционира оптимално, можете да научите от статиите ни „Кои са 7-те фактора за ефективна и здравословна ОВК система според специалистите на Belimo“ – част I и част II.

Йорг Шерер на свой ред представи темата за енергийната ефективност в сградите. „Мегатрендовете като урбанизация, климатични промени и дигитализация влияят върху сградите, като поставят все по-големи изисквания по отношение на енергийната ефективност, сигурността и комфорта. Около 40% от световното потребление на енергия се използва от сградите, а 40% от потреблението на сградите се разходва за отопление, вентилация и климатизация. За да стане Европа климатично неутрална до 2050 г., както гласи „Зелената сделка“, е необходимо до 2030 г. въглеродните емисии да се намаляват с по 3% годишно. Днес обаче постигаме само около 1%. Това означава, че в следващите години е важно да положим повече усилия“, поясни той.

Като конкретно решение за повишаване на сградната енергийна ефективност бе презентиран продуктът Energy Valve, който обединява процесите по контрол на топлинните потоци и отчитане на енергията. Повече за него можете да прочетете от нашия материал ТУК.

Господин Шерер представи и новата фабрика на Belimo в Дрезден, Германия, съсредоточена върху разработването и производството на продукти и системи, създавани спрямо конкретни клиентски изисквания. Услугата включва строго индивидуални решения за окабеляване, тръбни връзки и параметризиране на устройствата, така че да отговарят в пълна степен на конкретния проект.  

Сензорите и измервателните уреди пред аудиторията представи г-жа Гергана Ангелова, управител на Белимо България. „Фокусът в продукцията на Belimo е тесен, но много задълбочен, като се търси съвършенство. Сензорите обаче са търсено от клиентите допълнение и чрез тях успяваме да им предложим т.нар. „оne stop shop”. Освен това те се комбинират перфектно с нашите вентили и изпълнителни механизми и са неизменна част от комфорта в помещенията“, заяви тя.

Гамата на Belimo включва сензори за температура, влажност, качество на въздуха, налягане, дебит, топло- и студомери и др., като са налични както специализирани, така и стандартни версии. Специално внимание г-жа Ангелова обърна на сензорите за помещения, отличени с престижната награда за дизайн Red Dot.

Всички гости на тридневното събитие имаха уникалната възможност да се запознаят с иновациите на Belimo в специално оборудвания демо камион. В него, чрез интерактивни инсталации, бяха демонстрирани всички най-нови продукти и системи на швейцарския производител. А ако сте пропуснали пътуващото изложение, можете да се докоснете до него чрез специалната ни снимкова галерия по-долу.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Тагове: Belimo Automation, Белимо България, вентили, ОВК, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Белимо България ООД
http://www.belimo-bg.com/bg/