Regudis W-HTE от Oventrop – новаторско системно решение за ефективно и безопасно производство на БГВ

20.07.2021 г.4 мин.

Осигуряването на битова гореща вода (БГВ) е необходимост, която освен комфорт трябва да гарантира и сигурност на потребителите. Ето защо през последните години децентрализираният подход за производство на БГВ трупа все повече популярност, а в синхрон с тази тенденция е и разработването на подобрената станция Regudis W-HTE на Oventrop. Подробности за продукта пред Инженер.bg представиха от българския офис на утвърдения немски производител.

„Децентрализираната станция за БГВ Regudis W-HTE осигурява управление на Вашата система за питейно-битова вода на базата на най-съвременни технологии. Такъв подход се прилага в малки инсталации и е особено хигиеничен, тъй като се основава на поточен принцип на работа и в системата не се задържат повече от 3 l вода. Това намалява риска от образуването на биофилм и развитието на патогенни микроорганизми, включително Легионела“, коментираха от българското представителство на Oventrop.

Regudis W-HTE е новаторско системно решение, тъй като може да се разшири с различни модули. Възможно е да персонализирате станцията за нови приложения или да я допълните с други функционалности, например чрез добавяне на модул за проточен бойлер или модул за разделяне на веригата Duo. Освен това тя е специално разработена за осигуряване на бърз монтаж. „В случай че има нужда БГВ да е с по-висока температура от тази, която се постига с Regudis W-HTE, Oventrop предлага възможност за надграждане на инсталацията със специален модул за проточен бойлер. Ако пък искате да отделите отоплителния кръг на апартамента от този на сградата, можете да използвате модула Duo и по този начин да повишите още повече безопасността на системата, особено в случаи на течове “, допълниха от българското дружество.

В допълнение, станцията е водещо решение и по отношение на хидравличните параметри. „В момента Regudis W-HTE е еталон за ниска загуба на налягане, висока мощност и минимална необходима температура в системата. Други продукти на пазара не постигат същите резултати. Интелигентната концепция за изолация позволява енергийно-ефективна работа и по този начин максимален комфорт за потребителите“, уточниха от компанията.

Сред останалите предимства на Regudis W-HTE са:

  • Компактен дизайн: дълбочина 110 mm;
  • Иновативен топлообменник със защитно уплътнение Sealix® за допълнителна безопасност на места с критична водна инфраструктура;
  • По-висока оперативна ефективност, дори в нискотемпературни системи;
  • Концепция за интелигентна изолация: компонентите за топла и студена вода са отделни;
  • Висока мощност и при по-ниска температура на подаващия поток;
  • Оптимизирана производителност, дори при загуба на налягане.

Източник на снимковия материал: Oventrop (Овентроп), unsplash.com

Тагове: Oventrop, БГВ, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Oventrop GmbH & Co. KG / Овентроп
http://www.oventrop.bg