Юроком 2000: Комбинацията от подово отопление KAN Therm и термопомпа подарява комфорт и минимални енергийни разходи

04.09.2020 г.4 мин.

Уют у дома и мечтаният микроклимат с модерни енергоспестящи източници на отопление и охлажданесега можете да имате всичко това, като се спрете на подово отопление KAN Therm в съчетание с термопомпен агрегат. „Системата KAN Therm Surface Heating and Cooling в комбинация с термопомпа позволява поддържането на по-ниски температури спрямо стандартните инсталации без промяна на комфорта, като с това гарантира и по-ниски разходи за енергия”, заявиха пред Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000. Ето какво още научихме за инсталацията.

KAN Therm Surface Heating and Cooling представлява лъчиста нискотемпературна система за отопление и/или охлаждане, която използва площта на пода или стените като отоплително/охладително тяло. Системата разпределя оптимално температурата във въздуха в помещенията, като по този начин влияе върху количеството изразходена енергия. „Нискотемпературните инсталации намаляват загубите на енергия, а гамата KAN Therm предлага съвременни технологични решения за подов, стенен и таванен монтаж, както и нестандартни изпълнения”, уточниха от Юроком 2000.

KAN е производител и доставчик на модерните водопроводни и климатични решения и инсталационни системи KAN-therm. Продуктите с марка KAN-therm се изнасят в 60 страни, като дистрибуторската верига обхваща Европа и значителна част от Азия и Африка. У нас официалне партньор на компанията е фирма Юроком 2000.

Този тип климатизация се отличава с редица предимства. Ето и основните сред тях:

  • Оптимален комфорт за обитателите: Подовото отопление и таванното охлаждане се доближават максимално до най-благоприятното разпределение на температурата спрямо човешкото тяло;
  • Високо ниво на хигиена: При лъчевите системи топлината или студът се предават като лъчение. Топлината прониква през тръбите, след което преминава през бетонния слой, който действа като нагревателна плоча. След това – през настилката или покритието и се отдава на въздуха, т.е. няма натрупване на прах и мръсотия около и в отоплителните тела поради липсата на въздушна конвекция;
  • Естетичен вид, който се вписва във всеки интериор: всички системни компоненти са вградени под завършващите елементи на пода, стените и тавана.
  • Дълъг жизнен цикъл: Експлоатационният срок на нискотемпературните инсталации надхвърля 50 години.

„Енергийната ефективност на системата се повишава при комбинирането ѝ със съвременни ефективни източници на енергия, каквито са термопомпите“, подчертаха от българската компания.

KAN Therm Surface Heating and Cooling намира приложение както в едно- и многофамилни жилищни сгради, така и в обществени обекти. „Инсталацията за подово/стенно отопление на KAN Therm се е доказала като изпитано и работещо решение за спортни съоръжения, църкви, изложбени зали и мн.др. Широката гама, включваща всички необходими елементи и аксесоари, позволява прецизно персонализиране на инсталацията, в зависимост от характеристиките на проекта“, посочиха в заключение от Юроком 2000.

Източник на снимковия материал: Юроком 2000, KAN Therm

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/