Юлия Такучева от Химкомплект-Инженеринг: „Дистанционното „упражнение“ работи добре, но на живо е още по-добре“

22.01.2021 г.4 мин.

„Завещанието на една пандемия: Ще се промени ли бизнес моделът?“

Белязана от предизвикателствата вследствие на коронакризата, новата 2021 г. носи със себе си лъч надежда за ново начало, заедно с позитивни нагласи в корпоративния свят. Така неминуемо възникват въпроси за промените, които ситуацията донесе за бизнеса, за посоката на развитие на бизнес моделите, както и за новите практики, котио ще се утвърдят занапред? Отговори на тези въпроси търсим от водещи представители на българската индустрия с най-новата рубрика на Инженер.bg „Завещанието на една пандемия: ще се промени ли бизнес моделът?“ Наш гост днес е г-жа Юлия Такучева – старши експерт „Маркетинг, реклама и връзки с обществеността“ в Химкомплект-Инженеринг. Вижте какво сподели тя по темата в следващите редове.

Г-жо Такучева, мислите ли, че след затихване на ситуацията всички дейности ще се върнат към обичайния си преди това ред, или напротив – ще се променят коренно навиците и методите за работа на хората, в.т.ч. начин на общуване, пътувания, работа от вкъщи и т.н.?

Силата на Химкомплект Инженеринг се крие в симбиозата между всички специалисти, когато те са на едно място, в реално време, за да може казусите да се решават бързо и многостранно. В този смисъл пандемията ни разфокусира. Независимо от това, по всичко личи, че бяхме подготвени. Работните задачи вървят с добро темпо, а те през изминалата година бяха много и отговорни! Изводът ми е, че дистанционното „упражнение“ работи добре, но на живо е още по-добре!

В личен аспект коронавирусът промени много хора и повечето не за добро. Пътуванията и общуването очи в очи не може да бъде заменено от гледането на филм по телевизията и разговор в чата, например. Много хора загубиха завинаги шанса да посетят някое избрано от тях място или да видят скъп за тях човек.

В Химкомплект-Инженеринг ще откриете отлични възможности за кариерна реализация. Станете част от екипа на утвърденото дружество!

Разгледайте актуалните предложения за работа в компанията в Борса.bg.

Вие склонни ли сте да запазите някои от наложилите се сега практики за постоянно? Защо? Какви са позитивите за Вас?

Позитивното според мен се изразява в това да помним правото на лично пространство, спазването на лична хигиена, както и ценността на срещите, особено с хубави хора!

В своята близо 60-годишна история Химкомплект-Инженеринг изминава дълъг път на развитие в инженеринга, управлението и надзора в сферата на проектирането, строителството и монтажa на сгради и съоръжения за индустрията. В дългогодишното си сътрудничество с водещи български и чуджестранни клиенти и технологични компании Химкомплект-Инженеринг залага на утвърдени традиции и същевременно с това отговаря на съвременните изисквания към инвестиционното проектиране.

Източник на снимковия материал: Химкомплект-Инженеринг

Тагове: ОВК, пандемия, проектиране, Химкомплект-Инженеринг