ТермоДизайнТотал: Дизайнерските радиатори Cordivari черпят вдъхновение от киното и нестандартните форми, които ни заобикалят

22.11.2022 г.4 мин.

Интериорният дизайн, както всяка друга област на креативност, черпи вдъхновение от всички аспекти на заобикалящия ни свят. Пред него обаче, освен постигането на естетика, стои още една важна задача – да предостави максимална функционалност на своите ползватели. Оптимална симбиоза между тези цели са дизайнерските радиатори Cordivari – утвърден бранд, който е част от продуктовото портфолио на българската компания ТермоДизайнТотал. В днешния материал специалистите от екипа представят на Вашето внимание три уникални като дизайн и функционалност линии радиатори – Badge, Movie и Guily. Вижте повече.

„Продуктовата гама от алуминиеви, месингови и стоманени радиатори Cordivari задоволява всяка необходимост на своите ползватели, предоставяйки както стилен дизайн, изработен от утвърдени творци в бранша, така и висока механична производителност и икономия на енергия. Електрическите и хидравличните радиатори Cordivari са проектирани да осигурят оптимално отопление, постигайки енергийна ефективност и идеална дифузия на топлината“, коментираха пред Инженер.bg от ТермоДизайнТотал. А ето и защо от фирмата се спряха именно на посочените три модела.

Badge, или колко важни са плоските детайли

Благодарение на своята оригинална форма, Badge представлява изключителна концепция за радиатор с плосък панел. Гамата, проектирана от архитекта Симоне Микели, се предлага в три варианта, които отговарят на типичните функционални нужди на нагревателните елементи. Badge може да бъде персонализиран във всички 80 цвята от цветовата гама на Cordivari Design.

„Badge е революционен и благодарение на технологията Extraslim®. Чрез нея и уникалния си плосък дизайн, моделът е в състояние да остави отпечатък дори и в най-претенциозния дизайнерски поглед. Именно това му носи престижната международна награда Design Plus Award“, допълниха от българската компания.

Movie – вдъхновение от киното

Радиаторът Movie е иновативен стоманен нагревателен елемент от серията Extraslim®, проектиран от Мариано Морони, за да учудва и въвлича чрез тънката си форма и силна индивидуалност. Дизайнът на тези радиатори черпи вдъхновение от киното като начало на съвременната комуникация.

„Моделът преодолява традиционния образ на радиатора, за да се превърне в приятелски и емблематичен обект, символ на нашето ежедневие“, посочиха от ТермоДизайнТотал.

Movie също може да бъде заявен във всичките 80 цвята от цветовата гама на производителя.

Giuly – или пък Алфа Джулия?

Giuly, още едно произведение на Мариано Морони, е радиатор с изключително тънък дизайн, предназначен за баня, но подходящ и за други помещения. Тук дизайнерът е почерпил вдъхновение от автомобилната индустрия, като представлява хоризонтално транспонирана решетка.

„Ергономичността на този радиатор го превръща в поставка за хавлии, която обаче подобрява ефективността на отоплителното тяло, благодарение на термостатичния контрол – интегриран перфектно с дизайна на радиатора. Вентилите, както и крепежните елементи, са напълно скрити, за постигане на минималистичен и изчистен дизайн, хармониращ с всеки изискан интериор“, допълниха още от ТермоДизайнТотал.

Източник на снимковия материал: ТермоДизайнТотал, Cordivari

Тагове: интериорен дизайн, ОВК, радиатори, ТермоДизайнТотал

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТермоДизайнТотал ООД
http://thermodesigntotal.com