Стема РС: Стоманената прес ситема KAN-therm Steel покрива изискванията за надеждност на съвременните отоплителни системи

19.11.2023 г.6 мин.

Хидравличните инсталации присъстват почти задължително както в жилищни, административни и обществени сгради, така и в редица индустриални съоръжения, а надеждността им често е от критично значение за ефективността на дадена система, но също така и за нейната безопасност. С огромна сила това важи за съвременните отоплителни системи и за да предложи съвременно, ефективно и трайно решение на това предизвикателство, полският производител KAN-therm разработва тръбната система KAN-therm Steel. Повече за нейните предимства пред Инженер.bg разказаха от българското търговско и инженерингово дружество Стема РС.

KAN-therm Steel е система, състояща се от тръби и фитинги, изработени от качествена въглеродна стомана, която предлага високо ниво на надеждност, а също така и дълъг експлоатационен живот благодарение на външното поцинковане на всички елементи. Тези отличителни белези правят системата оптимално решение за затворени вътрешни инсталации под налягане“, поясниха от Стема РС, официален партньор на производителя за българския пазар.

Компонентите на KAN-therm Steel се свързват помежду си чрез Press технология, която позволява ефективно и бързо пресоване на съединенията без да са необходими заваръчни процеси или скъсяване на тръбите. Този метод на свързване е улеснен и от лекото тегло на елементите, тъй като те са изработени от тънкостенна стомана. В допълнение към оптимизирания монтаж, прес технологията допринася за намаляване на загубите на налягане в инсталациите, като по този начин повишава ефективността на цялата система.

Какви инсталации могат да бъдат изпълнени с помощта на стоманената система?

KAN-therm Steel може да се използва в множество приложения, включително:

  • Отопление;

  • Охлаждане;

  • Соларни инсталации;

  • Системи за сгъстен въздух;

  • Системи за технически масла;

  • Системи за технически газове;

  • Други промишлени инсталации.

По отношение на отоплителните инсталации, KAN-therm Steel е подходяща както за многофамилни къщи, така и за обществени сгради. Може да се използва при ново строителство, но се препоръчва особено силно при подмяна на стари и корозирали отоплителни системи в сгради, където е разрешена само външна тръбна разводка“, допълниха от българската компания.

Системата KAN-therm Steel се състои от:

Стоманени тръби, защитени от корозия чрез нанасяне на слой цинк върху външната им обвивка: допълнителна защита се осигурява от пасивен хромиран слой. Диаметрите на тръбите варират от 12 до 108 mm, а дебелината на стената е в границите от 1.2 до 2 mm. За да се предпазят от повреди при съхранение и транспортиране, тръбите имат маслено покритие отвътре.

Тръбите KAN-therm се отличават с нисък коефициент на топлинни деформации по дължина, който в комбинация с естетическия им вид гарантира, че те могат да се използват и в открити отоплителни системи“, разясниха от Стема РС.

Стоманени фитинги, изработени са от същия материал като тръбите. Разполагат също със защитен цинков слой. Прес технологията позволява плътно и трайно свързване на отделни елементи, без да е необходимо резбово свърване или заваряване, което значително намалява времето за монтаж на системата. Освен това се избягва работата с открит пламък, което е важно за безопасността особено при строително-монтажни работи в стари сгради.

Всички фитинги са оборудвани с допълнителната функция LBP (Leak Before Press), която сигнализира за непресовани връзки. На практика течове се откриват с помощта на специален дизайн с канали на О-пръстените, за да се улесни проверката на съединенията по време на хидравличните проби. Гаранцията на О-пръстените е 50 години. Гамата включва тройници, кръстачи, колена, дъги, редуктори, муфи и удължители.

Професионални инструменти за безопасно пресоване на връзките: Някои от най-често срещаните инструменти, необходими за създаване на инстанции, включват инструменти за пресоване, инструменти за почистване на тръби, ножове и работни челюсти.

Допълнителни предимства на KAN-therm Steel

Надеждност и безопасност, потвърдени от редица сертификати. „Системата разполага със сертификат, който гарантира ниво на запалимост от клас А, което означава, че отделните елементи на системата не допринасят за развитието на пожари, нито по време на монтажа, нито по време на работа“, обясниха от фирмата.

Естетика: Високата естетика на отделните елементи кара повечето потребители да се откажат от използването на бояджийски покрития, защото инсталацията се вписва перфектно в много видове помещения.

Висока механична устойчивост, която играе ролята и на вид защита, например срещу последиците от вандализъм. Този аспект е особено важен за системите, използвани в обществени сгради като училища, кина или търговски центрове.

Устойчивост на корозия, висока температура и налягане: „Висококачествената въглеродна стомана, използвана за производството на елементите от системата KAN-therm Steel, в комбинация с цинково покритие, осигурява висока устойчивост на корозия в продължение на дълго време. А методът на пресоване, съчетан с използването на специализирани уплътнителни пръстени, гарантира дълготрайността на системата дори при високи температури или бързо повишаване на налягането“, поясниха от Стема РС.

Източник на снимковия материал: Стема РС

Тагове: KAN-therm, ОВК, Стема РС, тръбопроводи, фитинги

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стема РС ООД
www.stema.bg