Новият стаен термостат ClimaCon F от Oventrop: стилно и функционално решение за контрол на температурата

21.06.2022 г.4 мин.

ClimaCon F е стаен термостат, с който управлението на температурата при повърхностно отопление и охлаждане е по-лесно от всякога, а комфортът за потребителите – напълно гарантиран. Продуктът е част от най-новите решения на доказания европейски производител на системи за контрол на ОВК инсталации Oventrop. „С нашите стайни термостати ClimaCon F, ние предоставяме системно решение, което е лесно за инсталиране и бързо за конфигуриране“, коментираха специално за читателите на Инженер.bg от българското представителство на компанията.

ClimaCon F намира приложение в еднофамилни къщи и жилищни сгради и е подходящ за модернизация на съществуващи системи. Неговият нов и стилен дизайн „пасва“ напълно на съвременните строителни технологии. С ClimaCon F потребителите получават от обикновен стаен термостат, който контролира температурата, до цифрово решение за отопление и охлаждане, което може да се управлява чрез приложение. Дори и базовият вариант на модела се регулира прецизно. Освен това термостатът е подходящ и за работа с термопомпи.

„Благодарение на изчистения си външен вид, ClimaCon F се вписва във всяка среда и остава почти незабележим. Светодиодите светват за кратко, само когато стайният термостат се управлява ръчно или настройките се променят чрез приложение“, поясниха от Oventrop.

Ето и основните предимства на стайния термостат ClimaCon F:

За инсталатори

  • Модулно системно решение: от обикновен до цифров вариант с широк набор от функции;
  • Лесен монтаж: удобна електрическа връзка към монтажната плоча, монтаж чрез клик система;
  • Бързо конфигуриране: ClimaCon F 210 и F 310 се конфигурират посредством приложение за смартфон;
  • Използва се с термопомпи, съвместими със свързващ блок на Oventrop и електротермични задвижващи механизми.

За крайни потребители

  • Интуитивна работа: ясни, редуцирани работни елементи и приложение за настройка на комфортни функции;
  • Енергоспестяващ контрол на температурата в помещението: наличен е еко режим, подходящ по време на отсъствие или през нощта;
  • Модерна визия: нов, стилен и универсален дизайн.

„С нашите модули имате решение за цялата система за повърхностно отопление и охлаждане. За да управлявате стайните термостати ClimaCon F, имате нужда от задвижващи механизми Oventrop. Mожете бързо и лесно да ги свържете към повърхностното отопление Cofloor и други компоненти чрез нашия свързващ блок. Също така, имате възможността да комбинирате ClimaCon F с индивидуалния контрол на стайната температура Unibox“, обясниха от Oventrop.

Управление на ClimaCon F

Цифровият вариант на ClimaCon F може да се управлява лесно чрез Bluetooth с помощта на приложение. По този начин е възможно да се задават удобни времеви профили. През делничните дни например, подовото отопление автоматично се настройва на комфортна температура сутрин и, когато няма никой вкъщи през деня, отоплението се намалява, като по този начин се спестява енергия.

Като алтернатива, цифровият модел може да се управлява и директно от стайния термостат. Настройката е проста и разбираема, което я прави лесна за работа. Само с три видими клавиша, потребителите могат интуитивно да включват или изключват, да задават желаните температурни и времеви профили или да активират например еко режим.

Източник на снимковия материал: Oventrop (Овентроп)

Тагове: Oventrop, ОВК, термостати

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Oventrop GmbH & Co. KG / Овентроп
http://www.oventrop.bg