Рентабилно отопление, независимо от изкопаеми горива – запознайте се с новия електрически котел Vitotron 100 на Viessmann

04.10.2021 г.4 мин.

На пазара вече е новият електрически котел Vitotron 100 на Viessmann. Той се отличава с елегантен дизайн, лесен монтаж, компактни размери, а основните му предимства са високата ефективност и липсата на нужда от връзка с газопреносна мрежа. „Vitotron 100 е оптимално решение както за нови, така и за построени сгради и може да се използва като самостоятелен уред или в комбинация със съществуваща отоплителна система“, съобщиха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество на производителя – Висман.

„Екологичният отоплителен уред предоставя отопление, независимо от фосилните горива. Въпреки че традиционно газовите котли се отличават като рентабилно решение за отопление и производство на битова гореща вода (БГВ), те все пак се нуждаят от редовна поддръжка и сервизно обслужване. С Vitotron 100 поддръжката е сведена до минимум, не е необходим достъп до газопреносна инсталация или димоходна мрежа, а същевременно се щади и околната среда“, посочиха от Висман.

Електрическият котел е с ефективност 99.4%, което отговаря и на най-строгите критерии за енергоспестяващо отопление и гарантира ефективна работа на отоплителната система. Управлението по външна температура (б.ред. за модел VMN3) осигурява висок комфорт на отопление.

Vitotron 100 може да се използва като основен отоплителен уред или в комбинация със съществуващ котел или камина. „Поддържайки експлоатационните разходи ниски, Vitotron осигурява максимален комфорт на отопление, а в периодите, в които отсъствате от дома си, вградената защита не допуска замръзване на топлоносителя в инсталацията“, уточниха от Висман.

Котелът може да работи с всякакъв тип инсталация за централно отопление, както и с топлообменник за БГВ. Оборудван е с разширителен съд с обем 5 l и всички необходими предпазни защити, като има възможност за регулиране на температурата на топлата вода и за включване на циркулационна помпа в съответствие със зададените дневни и седмични програми.

Използването на електрически котел в комбинация с буферен съд за акумулиране на топлина осигурява комфортно и рентабилно отопление с относително ниски разходи. Чрез нощната тарифа и буферния съд разходите за отопление могат да бъдат намалени значително.

„Автоматичната система може да се управлява и от външен модул, като по този начин позволява интеграция на допълнителни източници на енергия като фотоволтаична инсталация, например. Това прави работата на котела още по-рентабилна, тъй като безплатната електрическа енергия от покрива е възможно да се използва като основен източник. Комбинирайки предимствата на акумулираната в буферен съд топлина с безплатната енергия от фотоволтаиците си гарантирате възможно най-ниски разходи за отопление“, обясниха от българското дружество.

Какво прави Vitotron 100 рентабилен и ефективен избор за отопление?

  • Управлението позволява регулиране на температурата на водата в отоплителния кръг от 20 до 85 °C;
  • Автоматична модулация на мощността в зависимост от моментната необходимост от топлина;
  • Котелът може да работи във всяка децентрализирана отоплителна инсталация или през топлообменник към друг топлоносител;
  • Управлението по външна температура осигурява най-ефективна работа на котела благодарение на напасване на мощността спрямо температурните промени навън;
  • Управлението ви позволява да задавате температурата в отопляемите зони в 24-часови и 7-дневни графици.

Източник на снимковия материал: Висман, Viessmann, pixabay.com

Тагове: Viessmann Group, Висман, електрическо отопление, котел, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Висман ЕООД
http://www.viessmann.bg/