X-тремен комфорт в X-метровагоните на Виена с иновативната HVAC система на Liebherr-Transportation Systems

12.04.2021 г.4 мин.

Докоснете се до опита и традициите на Liebherr, като се присъедините към технологичното семейство на Либхер-Транспортейшън Системс Марица! 

Обликът на австрийската столица Виена е чудна амалгама от архитектурни стилове, разказващи нейната история и приковаващи погледите на многобройните туристи. Заедно с това многократно определяният като „най-добър град за живеене“ преминава естествения процес на увеличаване на населението и търсене на алтернативи за по-екологичен транспорт. Техен отговор е планираното разширяване на метромрежата във Виена. За приноса на Liebherr-Transportation Systems в осигуряване на комфорта на пътниците по новата линия на метрото за читателите на Инженер.bg разказаха от българското производствено дружество Либхер-Транспортейшън Системс Марица, което е част от групата Liebherr и принадлежи към дивизията „Аероспейс и Транспортейшън“.

Liebherr-Transportation Systems разработи и произведе нова система за отопление, вентилация и климатизация (HVAC система) за Siemens Mobility. Системата, която ще бъде внедрена в т.нар. „X-метровагони“, успешно премина множество тестове в аеродинамичния тунел Rail TeC Arsenal (RTA) в австрийската столица. Влаковете от тип Х се произвеждат от Siemens и се движат в цялата градска метромрежа. От 2024 г. превозни средства от този тип ще превозват и пътниците по бъдещата автоматизирана U5 линия на виенското метро.

За целите на тестовете HVAC системата на Liebherr-Transportation Systems е поставена при изкуствено създадени екстремни климатични условия – на температури между -25 °C и +45 °C и при силен вятър.

Либхер-Транспортейшън Системс Марица предоставя атрактивни възможност за професионален опит по международни проекти. Вижте как можете да станете част от професионалното семейство на компанията в нейния микросайт в Борса.bg ТУК.

„Изпитателните процедури в RTA служат и за оптимизиране настройките на системата за разпределение на въздуха с цел осигуряване на най-оптимални условия за пътуване. Те са част от процеса по одобрение на новото поколение метровлакове на Siemens и допълват предварителните температурни и функционални тестове, направени в базата на Liebherr-Transportation Systems в австрийския град Корнойбург“, коментираха от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

Ако с този проект сме привлекли и Вашето внимание и търсите поле за професионално развитие в тази сфера в България, то Либхер-Транспортейшън Системс Марица предоставя тази възможност. Дружеството присъства у нас със своя база край Пловдив. Основната дейност на компанията включва производството на климатични системи за релсов транспорт – влакове, трамваи и метролинии, а нейни клиенти са вагоностроителни заводи от целия свят. През септември 2018 г. Либхер-Транспортейшън Системс Марица разшири продуктовата си гама с охладителни модули за транспортни моторни превозни средства, а година по-късно навлезе в съвсем нова индустриална сфера, стартирайки производството на бетоновози.

Източник на снимковия материал: Либхер-Транспортейшън Системс Марица, Liebherr-Transportation Systems, Siemens

Тагове: Liebherr, Либхер-Транспортейшън Системс Марица, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД
https://www.liebherr.com/int/bg/bgr/bulgaria/about-liebherr/locations/liebherr-in-bulgaria.html