Новата гама разширителни вентили на Danfoss осигурява още по-големи възможности за оптимизация на чилъри и термопомпи

22.11.2021 г.4 мин.

Утвърденият производител на компоненти за ОВК и ВиК системи Danfoss обяви пазарния дебют на гама електрически разширителни вентили, предназначени за приложения в големи чилъри и термопомпени системи. „С новите модели даваме много повече технически възможности на ОЕМ производителите на климатични системи. Серията ETS L например, замества и допълва предишните серии ETS 250 и ETS 400“, съобщиха за Инжене.bg от българското дружество Данфосс, сегмент Climate Solutions. Вижте подробности за новите модели.

Новите разширителни вентили ETS 175L и ETS 250L

Новият разширителен вентил ETS 175L и усъвършенстваният ETS 250L са първите модели от серията ETS L, разработени специално за големи чилъри и термопомпи. Проектирани да издържат на по-висок минимален пад на работното налягане в сравнение с предишните модели, двата нови вентила предлагат повече възможности за обслужване на системата и са съвместими със смеси на хладилни агенти с ниска и средна плътност HFC и HFO, включително A2L.

„Концепцията на устройствата прави ненужно отстраняването на корпуса на вентила, а характеристиките на потока — линейни или нелинейни S-криви — позволяват оптимизиране на дизайна на системата според нуждите“, уточниха от Данфосс.

Новата гама вентили осигуряват охладителни мощности от 822 до 1081 kW с хладилен агент R134a.

Още нови предложения за големи термопомпени системи

Гамата ETS L ще включва също обновени вентили ETS 400L и нови ETS 550L, както и нови модели, специално проектирани за безмаслени системи и високи температури. С тези допълнителни модели Danfoss ще предложи повече опции в продуктовите си гами ETS 100C към колектора ETS 800P, отговарящ на по-широки системни изисквания.

Освен това серията EEV е допълнена от новия задвижващ вентил EKF за стъпков двигател и резервният захранващ модул EKE 2U, осигуряващ още по-голяма надеждност на системата.

Нови модели вентили и за малки термопомпи

Ултракомпактният вентил ETS 5M осигурява охлаждащ капацитет от 8 до 21 kW с хладилен агент R410A. След задълбочени тестове е доказано, че моделът е устойчив на вибрации и удари и е много надежден при ниски температури на околната среда. Това позволява на ETS 5M да бъде монтиран в широк спектър от приложения за охлаждане, климатизация и термопомпи – включително термопомпи въздух-въздух и въздух-земя, климатични системи за електрически автобуси и хладилни камери.

„Производителите на оригинално оборудване (OEM), които вече използват нашите ETS C Colibri и ETS L заедно, могат да прилагат версията с линейна крива, за да постигнат последователна крива на затваряне във всички вериги – независимо от избрания от тях вентил. Версията със S-крива съвпада със съществуващия ETS 250, което прави прехода лесен. А наличието и на двете версии означава, че OEM производителите, които проектират нови модули, могат да оптимизират системния дизайн според своята собствена стратегия“, обясниха още от българския офис на Danfoss.

Източник на снимковия материал: Данфосс, Danfoss, unsplash.com

Тагове: Danfoss, Данфосс, сегмент Отопление, ОВК, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Данфосс ЕООД, сегмент Climate Solutions
http://heating.danfoss.bg