Ви Ей Си България: Schwank интегрира EC двигатели в своите нагреватели за по-висока ефективност и комфорт

13.10.2021 г.3 мин.

Необходимостта от устойчиви енергийни решения е открояваща се тенденция в търсенето на технически средства и системи и един от начините клиентските очаквания да се удовлетворят включва използването на ЕС моторна технология. Ето защо утвърденият производител на ОВК системи Schwank интегрира EC двигатели изцяло в пълната си продуктова линия superTube от едностепенни, двустепенни и модулиращи инфрачервени нагреватели. „EC двигателите осигуряват до 85% увеличение на енергийната ефективност, защото са 2 до 3 пъти по-ефективни от стандартните двигатели с променлив ток или PSC двигателите“, коментираха пред Инженер.bg от доказаното българско инженерингово и търговско дружество Ви Ей Си България, което е и официален представител на Schwank на пазара у нас.

ECМ (Electronically Commutated Motors) представляват безчеткови двигатели с постоянен ток, които се управляват от външна електронна платка, като по този начин се осигурява по-добър контрол и по-висока ефективност. Добавената електроника позволява на EC двигателя да комбинира най-добрите характеристики както на AC, така и на DC моторите и дори да ги подобри. Поради тази причина EC двигателят се използва все по-масово.

„Нарастващите разходи за енергия и новите институционални разпоредби предизвикаха революционни иновации в моторните технологии. ЕС моторите са бъдещето на устойчивото потребление на енергия в промишлени и битови уреди, помпи и приложения за ОВК“, посочиха още от Ви Ей Си България.

За разлика от AC двигателите, EC двигателите се настройват автоматично, за да отговорят на съответното търсене във всеки момент от работа на уреда. EC двигателят на Schwank с постоянен въртящ момент осигурява по-стабилна и ефективна работа в целия диапазон на нагревателите и при всякакви външни промени в налягането. ECM технологията в superTube елиминира температурните колебания, значително увеличава експлоатационния живот на системата и помага да се адаптира потреблението на топлина към всяко пространство, за да се поддържа постоянно ниво на комфорт.

„Schwank е международно утвърден производител на инфрачервени електрически и газови нагреватели, въздушни завеси, индустриални вентилатори и др., който е популярен със своите високоефективни продукти и авангардни технологии. Като индустриален лидер, Schwank непрекъснато подобрява своите продукти в областта на отоплението, охлаждането и движението на въздуха, за да предложи интелигентни решения за климатичен комфорт, които да издържат на разнообразни и специфични условия“, коментираха още от Ви Ей Си България.

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Тагове: Schwank, Ви Ей Си България, електромотори, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/