Ви Ей Си България дава 5 основателни причини на ресторантьорите да инсталират въздушни завеси в своите заведения

14.08.2021 г.6 мин.

Насочваме днешния материал към всички ресторантьори, които държат на качеството и отличните резултати, както и към специалистите от хорека сектора. Ако сте от хората, които обръщат внимание на всеки аспект от бизнеса, то комфортът на Вашите клиенти и служители, чистотата и не на последно място – ниските сметки за отопление и охлаждане са също толкова важни, колкото и неповторимият вкус на всяко ястие от менюто Ви. Ето защо от доказаното българско търговско и инженерингово дружество Ви Ей Си България разкриват пред Вас 5 основателни причини да инсталирате въздушни завеси в своето заведение. Вижте какво споделиха специално за читателите на Инженер.bg от компанията.

„Въздушните завеси са устройства, които се поставят над вратата, за да се създаде мощно въздушно уплътнение, което държи кондициониран въздуха вътре, а замърсяванията и насекомите навън. Правилно подбраната и монтирана въздушна завеса може да спести на Вашия бизнес значителни средства пряко, като намали количеството топлина, загубена през отворените врати, както и по редица косвени начини“, посочиха от Ви Ей Си България.

Ето петте основни причини, поради които Вашият ресторант се нуждае от въздушна завеса:

1. Повишен комфорт на клиентите

Щастливите клиенти са ключът към успеха на всеки бизнес. Ето защо високият комфорт е задължително условие във всяко уважаващо себе си заведение. Студените помещения през зимата могат да отблъснат клиентите, а също така и да повлияят на производителността на Вашия персонал. „През зимата въздушните завеси нарушават естествения конвекционен ефект на топлия въздух, който се „излиза“ от отворената врата и се заменя с входящ студен въздух. В горещите и студените дни въздушните завеси държат клиентите, седнали близо до вратата или чакащи за маса, в уютна среда. Комбинирането на въздушна завеса с приятелска атмосфера и добър интериорен дизайн може да привлече клиенти и да ги задържи по-дълго вътре. Така въздушната завеса се превръща в инвестиция, която не само ще намали разходите Ви, но и ще увеличи приходите Ви“, обясниха от водещата българска компания.

2. Намалени разходи за енергия

Отворената врата привлича клиентите, но също така кани нежелан студен въздух (или топъл през лятото). Традиционните отоплителни системи в ресторантите могат да бъдат доста неефективни, особено в големи помещения с отворени врати. Въздушните завеси обаче, създават невидима врата, която предотвратява притока на външен въздух и ограничава изтичането на вътрешен въздух, запазвайки постоянна температурата в салона, бара или склада. Това води до по-малко „износване“ на отоплителната или охладителна система и спестява от сметките за електроенергия. Въздушната завеса може да увеличи максимално спестените разходи за отопление/охлаждане, като работи в тандем със съществуващите отоплителни системи и съдейства за намаляване на топлинните загуби.

3. По-хигиенична и здравословна среда

„Въздушните завеси насърчават здравословната и хигиенична среда в ресторанта, като ограничават летящите насекоми и други замърсители, например полени, прах и изпарения от трафика. Това е така, защото те са проектирани да създават ефективно уплътнение, рециркулирайки въздуха в обекта в плавен поток. Това затруднява навлизането на външен въздух“, поясниха от Ви Ей Си България.

4. По-добри работните условия на служителите

„Обгрижваните служители са щастливи служители, а щастливите служители са усмихнати и привличат клиенти“, заявиха от българското дружество.

Въздушните завеси поддържат входа към кухнята и сервизните помещения чисти и без изпарения. Те освобождават топъл въздух отдолу нагоре, като поддържат постоянна температурата във Вашия ресторант и предотвратяват течението в него. Всичко това води до комфортна среда за Вашия персонал.

5. По-голям човекопоток към вашия ресторант

Всеки собственик на ресторант знае, че отворените врати казват на клиентите, че ресторантът ги очаква. „Отворената врата е привлекателен жест, който значително повишава притока на гости. Поставянето на въздушни завеси ще насърчи човекопотока към Вашето заведение, като същевременно поддържа вътрешната температура под контрол. Ако Ви е омръзнало да виждате пари и енергия да „текат“ през вратата на ресторанта Ви, въздушната завеса ще бъде рентабилен отговор на Вашите нужди“, коментираха в заключение от компанията.

Ви Ей Си България е официален партньор за българския пазар на утвърдения производител на отоплителна и вентилационна техника Schwank, в чието портфолио можете да намерите надеждни и ефективни въздушни завеси, подходящи за различни приложения и помещения.

Източник на снимковия материал: Schwank, Ви Ей Си България, pixabay.com

Тагове: Schwank, Ви Ей Си България, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ви Ей Си България ЕООД
http://www.vacbulgaria.com/