Вече можете да замените вентилаторните конвектори на вода с тела на директно изпарение със системата EHS TDM на Samsung

04.11.2020 г.4 мин.

В контекста на нарастващите парникови емисии и разходи за течни горива, Samsung предлага интелигентно и екологично решение, което комбинира отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода. „Eco Heating System (EHS) на Samsung използва високоефективна термопомпена технология, за да предостави оптимален комфорт и ниски оперативни разходи на съвременните жилищни сгради. Тази икономична система използва чувствително по-малко енергия в сравнение с конвенционалните климатични инсталации и по този начин намалява емисиите на CO2 и удовлетворява нуждите на потребителите за отопление и БГВ през четирите годишни сезона“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на поделението за климатизация на световния гигант Samsung –Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE).

„Термопомпените системи използват топлинната енергия на околния въздух, за да я превърнат в енергия за отопление и подгряване на вода. За всеки 1 kW използвана електроенергия, термопомпата отдава до 4 kW, което означава ефективност от 400%. За сравнение, стандартните климатични системи достигат ефективност от максимум 95%. Ето защо най-голямото предимство на термопомпените решения е осезаемото намаляване на сметките за ел. енергия“, допълниха от SEACE.

Термопомпените системи EHS са разработени в различни варианти, подходящи за нуждите на потребителите при разнообразни приложни условия. Сред възможните варианти за избор е EHS TDM (Time Division Multi) – решение „всичко в едно“, което комбинира термопомпените технологии „въздух-въздух“ и „въздух-вода“. „Чрез него се заменят вентилаторните конвектори на вода с тела на директно изпарение, което води до несравними ползи както за клиента, така и за инсталатора“, подчертаха от SEACE.

В режим „въздух-въздух“, системата може да се използва за отопление и охлаждане, като бързо достига стабилни температурни нива. Режимът „въздух-вода“ позволява да се прилага в комбинация с подово отопление или радиатори, както и за производство на битова гореща вода. Интелигентната технология Time Division Multi прави възможно и двете функционалности да работят само с едно външно тяло, което спестява място и намалява цената на продукта.

„Подовото отопление е признато за един от най-ефективните начини за отопление. Но затоплянето на едно помещение отнема между 4 и 8 часа от включването на системата. TDM технологията обаче съкращава това време значително, тъй като източниците на топлина се удвояват – подава се едновременно затоплен въздух и вода за системата“, разясниха от SEACE и допълниха: „Едновременно с това, EHS TDM може да се комбинира с бойлер за топла вода, соларен панел, термостат, помпа и др.“.

EHS TDM позволява на всеки собственик да избере вътрешните тела на климатичната система, така че те да се вписват в интериора и стила на жилището и да отговарят на бюджета, определен за целта, без значение дали става дума за нови сгради или за реновация на съществуващи.

Източник на снимковия материал: SEACE, pixabay.com

Тагове: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), ОВК, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner