Битова гореща вода с енергия „от въздуха“ – запознайте се с термопомпените бойлери Kaliko от Рувекс

29.09.2020 г.3 мин.

„Най-новото поколение продукти за производство на битова гореща вода се нарича Kaliko!”, обявиха пред Инженер.bg от Рувекс, доказана българска компания в областта на ОВК решенията. Обновената гама бойлери на френския производител De Dietrich, чийто партньор за българския пазар е Рувекс, работи на термопомпен принцип, като позволява да се спестява до 70% от енергията за подгряване на битова гореща вода.

Новите термопомпени бойлери Kaliko могат да използват топлината на въздуха в стаята, външния въздух или от външното тяло чрез фреонова връзка (при сплит система). С капацитет до 270 l, водонагревателят отговаря на нуждите от битовата гореща вода за 6 човека.

„Термопомпеният бойлер загрява водата до 65 °C. За по-голям комфорт Kaliko може да се комбинира и с нов или съществуващ котел, който би спомагал по време на пикова употреба на топла вода. Уредът може да бъде комбиниран и със соларна инсталация“, обясниха от Рувекс.

Благодарение на малките си размер и лесния си монтаж, Kaliko се монтира във всяка стая в къщата, дори и в изба. Същевременно температурният диапазон на работа на бойлера е много широк: от -15 °C до +42 °C.

„С COP (коефициент на енергийна ефективност) до 3.42, за всеки 1 kWh електрическо потребление, Kaliko отдава 3.42 kWh топлинна енергия за загряване на водата във водосъдържателя. По този начин 70% от битовата гореща вода е подгрята безплатно“, посочиха още от българското дружество.

Основана през 1993 г., фирма Рувекс е една от първите в страната, която предлага цялостно изграждане на локални отоплителни инсталации, включително проектиране, доставка, монтаж и сервизно обслужване. Днес компанията има завършени над 1000 обекта за котелни централи, ВиК инсталации, отоплителни и климатични системи.

„Специално внимание отделяме на намаляване на вредните емисии и опазване на околната среда, като сред основните цели на производителите, с които работим, е повишаване на енергийната ефективност на уредите и използване на възобновяеми енергийни източници. Сред тях са De Dietrich – един от най-големите производители на отоплителни техника в Европа, италианската компания Global, японската Hitachi, Raab, Grundfos, Uniflair и мн.др.“, поясниха от утвърдената търговска, производствена и инженерингова компания.

Източник на снимковия материал: De Dietrich, Рувекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg