Акватерм: Топло и студено в перфектна симбиоза в индустриална сграда в Полша с климатични решения на Kampmann

11.12.2020 г.3 мин.

Топло или студено, отопление или охлаждане, кафе или сладолед? А защо не всичко накуп? И можете да го откриете в новата сграда на Primulator в Лудж (Łódź), Полша. Primulator е норвежки традиционен производител на машини за кафе и сладолед, фурни, парни и хладилни инсталации. Компанията работи и в Полша от 1991 г., а при строежа на новата ѝ централа там преди няколко години са приложени най-високите стандарти за дизайн, комфорт, екология и климатизация. Повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от водещата българска инженерингова фирма Акватерм.

„За климатичната инсталация на сградата са използвани решенията на утвърдения европейски производител и наш дългогодишен партньор Kampmann“, посочиха от Акватерм.

Във фоайето са инсталирани конвектори за вграждане Katherm HK. Тези тела за отопление и охлаждане се вписват елегантно в атмосферата на просторното помещение, обзаведено с дизайнерски мебели и модернистични детайли. „Katherm HK са водещи продукти на пазара по отношение на безшумна работа и висока производителност. Оборудвани са с EC двигатели. Те, заедно с другия модел подови конвектори Katherm NK, осигуряват оптимален вътрешен климат“, коментираха от българското дружество.

Монтирани са и вентилаторни конвектори на Kampmann модели Venkon и KaCool D. И двете устройства се вписват в изисканата обстановка поради изчистения си, но атрактивен дизайн. Тези модули се управляват от безшумна EC технология и осигуряват приятен комфорт без течение.

„Всички модули на Kampmann са оборудвани със системата за управление KaControl, с която могат да бъдат интегрирани в системата за сградна автоматизация“, обясниха от Акватерм.

Лудж е третият по големина град в Полша. В него се намира една от най-дългите търговски улици в Европа (цели 4.9 km) – Улица Пьотрковска. Там е и най-големият търговски център в страната – Мануфактура. Той е построен на мястото на бивш индустриален комплекс, като старите тухлени сгради са реставрирани и обновени със съвременни решения от стъкло и стомана.

Източник на снимковия материал: Kampmann, Primulator

Тагове: Kampmann, Акватерм, ОВК, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Акватерм ООД
http://www.aquatherm.bg