Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

14.09.2017 г.4 мин.

In Macedonian


„Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж иска да се развива във фирмата дългосрочно и е ориентиран към постигане на добри резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол. Българското дружество, подразделение на утвърдения немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е специализирано в развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш. От г-жа Стоянова научаваме какво търси и цени компанията у своите служители и как протичат интервютата за работа там.


„След последното интервю, което проведох, останах с много добро мнение за кандидата, и по тази причина, дори да не го наемем за конкретната позиция, ще го имам предвид за бъдещи свободни работни места”, разказва г-жа Стоянова. Според думите ѝ, работната атмосфера в компанията е спокойна и приятна, а и предоставя възможност за развитие и изява на служителите.


„За компанията е важно новите служители да имат професионален опит в областта, в която желаят да работят, както и да владеят английски език. Ето защо очаквам в CV-то на всеки кандидат да видя подробно описана професионалната пътека, образованието и нивото на владеене на чужди езици. Мотивационното писмо пък е необходимо да дава отговор на два въпроса – защо искам да работя в ВНТС и къде си представям да бъда след 2 - 3 години”, разяснява HR-експертът.Когато дойде време за разговор очи в очи, изискванията на работодателя стават още по-високи. „Като специалист по човешките ресурси ме впечатляват отличните комуникативни умения, както и способностите за работа в екип. Много важно е по време на интервю човек да отговаря точно, ясно и конкретно на поставените въпроси. В BHTC търсим хора, които имат амбицията да постигат високи резултати. Ако забележа в някой нагласа от типа на „това няма как да се случи”, за мен вече е ясно, че не бихме работили добре с този кандидат”, обяснява г-жа Стоянова.


Като мениджър „Човешки ресурси” Таня Стоянова изтъква още един ключов момент, който кандидатите трябва да имат предвид при поведението си пред бъдещ работодател. „Много хора усвояват това, което трябва да кажат или направят по време на интервю. Но пропускат това, което не бива! Абсолютно недопустимо например е да проявят негативно отношение към бивш работодател, както и да се държат агресивно по какъвто и да е начин. Друго, което е крайно неприемливо, е лошият външен вид”, посочва тя.


Коментарите си г-жа Станка Стоянова от BHTC даде за рубриката „Работодателят отблизо” на Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София.


Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, ТУ - София

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com