Един от първите служители в Бер-Хелла Термоконтрол: „BHTC е компанията, в която планирам дългосрочно кариерно развитие“

30.01.2018 г.4 мин.

In Macedonian 

 

Стартът на едно предприятие е труден процес, дори, ако говорим за подразделение на утвърдена международна компания. Когато през 2013 г. на българския пазар стъпва производителят на електроника за климатични системи в автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), целият екип, въвлечен в новото начало, е изправен пред истинско предизвикателство. Само няколко години по-късно предприятието планира поредно разширение, след което персоналът ще се увеличи до близо 600 служители. Какви обаче, са били преживяванията на един от първите служители в българското дружество, Инженер.bg научи от самия него. И така, представяме ви Минко.„За мен бе голямо предизвикателство да бъда част от процесите по установяване и утвърждаване на компанията в България“, коментира Минко, супервайзор и един от първите служители на Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД. В тези начални стъпки на големия производител у нас, Минко се запознава с основните практики за успешно основаване и развитие на една компания. Родом от България, той получава икономическо образование в Университета на Хайделберг, Германия. А след като се дипломира, се завръща у нас.


„В Бер-Хелла Термоконтрол постъпих през февруари 2013 г. И това е компанията, в която планирам дългосрочното си кариерно развитие. Сигурен съм, че тук мога да намеря уникални възможности за професионално и личностно развитие“, споделя Минко. По думите му, от изключително значение за един млад специалист е да му бъде дадена възможност да покаже способностите си и да развие своя потенциал. Именно това го привлича към BHTC.


Още от самото начало, немският възпитаник вярва, че Бер-Хелла Термоконтрол бързо ще се утвърди в динамичните условия на българския трудов пазар. Затова допринасят и културните специфики на международната компания. „Трябва да призная, че бях впечатлен от високите стандарти и бизнес етиката, базирани на взаимно уважение, подкрепа и сътрудничество между колеги и екипи. Това е една от причините непрекъснато да повишаваме своята конкурентоспособност на международните пазари и да гарантираме растежа си“, заяви още той.В момента Бер-Хелла Термоконтрол изпълнява поредната инвестиция по разширение на производството. Плановете на компанията включват оборудване на нови производствени площи и наемане на още служители, а това означава, че до 2020 г. инвестициите на дружеството у нас ще достигнат 150 млн. лв. Към момента в България се произвеждат панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации, климатични сензори, контролери за въздух, PTC нагреватели за стъкла, но в бъдеще предстои и включването на още продукти, информираха от компанията.


Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com