Инж. Пламен Латев от Овентроп: Новото ни послание „С грижа за вас“ е обещание към всички наши клиенти и партньори

09.01.2021 г.6 мин.

Oventrop посреща своя 170-и юбилей с нова визия и нови продукти.

От 2021 г. Овентроп имат ново лого, което символизира принципите на прозрачност, модулност и техническа прецизност, като същевременно изпраща своето ново послание към всички: „Wir regeln das“ („С грижа за Вас“), заяви в специално интервю пред Инженер.bg инж. Пламен Латев, управител на българския офис на Oventrop – доказана международна компания в областта на ОВК и ВиК решенията. Вижте какво още сподели той в началото на новата 2021 г.

Здравейте! Щастливи сме да започнем новата 2021 г. с позитивизма, който всички Вие от Овентроп вдъхвате при всеки наш разговор. Как премина 2020 г. за Вас?

Здравейте! Всички ние през 2020 г. сме си задавали неведнъж въпроса как е възможно в този високо развит свят един вирус да причини такива глобални промени в живота ни, дори в икономиката и политиката. Но такива са времената и в тях грижата за хората е в основата за справяне със ситуацията. За нас грижата към нашите колеги, партньори и клиенти винаги е била целеполагаща функция и политика.

Знаете, както Вие, така и Вашата аудитория, че Oventrop е в България повече от 25 години. От 15 години в България има търговско представителство, което отговаря за пазара в Югоизточните Балкани. През всичките тези години сме били и винаги ще бъдем до инвеститори, архитекти, проектанти и инженерингови компании с една единствена цел – максимално пълно покриване на всички критерии за енергийна ефективност в строителството и внедряване на най-новите разработки и продукти в климатичните системи. Това отдавна се възприема от партньорите ни като даденост, защото те припознават в нас не производител, а приятел, виждат грижа, а не търговска сделка. Така премина 2020 г., както и 2019 г., а и всички преди това. Така ще започнем и новата 2021 г.

Промениха ли се целите, резултатите, плановете Ви в следствие на пандемията?

Неминуемо, но ние сме компания, която не се влияе толкова много от динамично променящите се пазари. Хората, които работят с Овентроп, знаят, че компанията съществува от 1851 г., като до ден днешен тя остава семейна собственост. Овентроп е устойчива фирма, минала през две световни войни, надживяла дори съществуването на държави и империи, неколкократно прекрояване на картата на Европа, индустриална, интелектуална и интернет революции и все още смело и с чест можем да заявим, че Овентроп е фактор в бранша, при това трудно заобиколим.

Това, което тежи на всички ни, е липсата на лични срещи лице в лице, посещенията в заводите на компанията от нашите партньори, периодичните срещи, които правихме с колегите от цял свят. Тук, в България, не успяхме да изпълним планираните семинари, обученията, които искахме да проведем в Германия, да анонсираме и обясним новостите, насоките и тенденциите, които следваме и предоставяме в бранша.

„С Грижа за Вас“ е новото послание на Овентроп. Виждаме ново лого, нов слоган, изцяло нова визия и графичен дизайн, каква е символиката зад всичко това? Какво е посланието, което искате да отправите?

Преди 2500 г. Конфуций е казал, че знаците и символите управляват света, а не законите и правилата. Скритият смисъл на думите, както и символите винаги са показвали намеренията и пътя към тях.

От 2021 г. Овентроп изпраща едно послание към всички: „Wir regeln das“, което на български се превежда, не буквално, а по значение като „С грижа за Вас“.

Като водеща компания, Овентроп има ясна идея и цел и може да бъде разпознаваема. С новото лого, ние искаме да изразим основния принцип, философията ни на работа, а именно прозрачност, модулност и техническа прецизност. Логото е изградено от кръгови сегменти, които символизират гъвкавост в продуктовото и организационното развитие, бързи производствени цикли и висока адаптивност.

Новото ни послание „С грижа за вас. От 1851 г.“ е водещ принцип, то е обещание, отношение към клиента, комфорт, безопасност или обобщено: „С грижа за вас“.

Какво да очакваме като нови продукти, решения и системи през новата 2021 г. от Вас?

Нека постепенно през годината да разкрием новите продукти, решения и системи, които ще предложим на всички, които имат интерес към съвременните постижения в областта на ОВиК.

Само ще загатна, че много нови решения и продукти ще навлязат през 2021 г., които с Вас като медия ще сме щастливи да анонсираме периодично. Вярвам, че Вашата аудитория, ще бъде доволна първа да научи за новините около Овентроп, за оптимизираната продуктовата гама, за „Грижата за вас“.

Използвам възможността да пожелая на всички, една нова година на благоденствие и здраве.

Очаквайте втората част от интервюто с г-н Пламен Латев на виртуалните ни страници! Скоро в Инженер.bg!

Източник на снимковия материал: Овентроп, Oventrop

Тагове: Oventrop, ВиК, ОВК, ребрандинг

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Oventrop GmbH & Co. KG / Овентроп
http://www.oventrop.bg