Хотел Titanic в Берлин предоставя автентично преживяване и несравним комфорт с решенията за отопление и БГВ на Oventrop

05.03.2021 г.4 мин.

Казват, че Берлин винаги си струва пътуването. Търсачите на автентичност и класика обаче не биха се задоволили с настаняване къде да е. От 2015 г. на тяхно разположение е хотел Titanic, който преди това е служил за декор на Държавната опера на Германия. Днес ще надникнем зад кулисите на впечатляващата сграда, за да научим повече за инсталациите, които гарантират уют и първокласно изживяване на гостите на хотела. Наши гидове са специалистите от българския офис на Oventrop – международен производител на ВиК и ОВК компоненти.

Разположен в сърцето на мегаполиса Берлин, хотел Titanic предлага на своите гости вдъхновяваща комбинация от класически елементи и закачлива модерна декорация. Общо 208 стаи и апартаменти, както и луксозна спортна и спа зона от 1000 m² осигуряват сигурност и релаксация за посетителите. „По-голямата част от хотела е новопостроена в периода 2014 г. – 2015 г., като оригиналната архитектура на историческата сграда от 19-ти век е запазена. В хода на новото строителство зад фасадата са интегрирани съвременни строителни технологии“, разказаха от Овентроп.

Отопление в пода и стените

Хотелът се отоплява с помощта на стенна и подова отоплителна система. По стените са монтирани около 1600 m² елементи Cofloor на Oventrop от експандиран полистирол, а на пода са положени ролки с дебелина 35-3 mm. Постоянното пренасяне на топлина е гарантирано от 18 000 m пластмасови тръби Copex от 16x2 mm PE-Xc, които са положени върху площ около 3 000 m².

В луксозното здание са обособени 14 отоплителни кръга, като хидравличното балансиране се извършва от независими от налягането регулиращи вентили Cocon QTZ. Постоянните температури на потока във всички отоплителни кръгове се гарантират от свързващата система Regumat F-180. „Сигналът от електрически сензор, монтиран към тръбата, се използва за защита на инсталираните повърхностни отоплителни системи. Циркулационната помпа се изключва автоматично, ако зададената температура е надвишена, и се включва отново, след като стойността на температурата падне до необходимото ниво“, обясниха от Овентроп.

Чиста и безопасна топла вода с постоянна температура

Инсталацията за битова гореща вода е снабдена с циркулационен кръг, който осигурява постоянно и бързо подаване на приятно топла вода до всички точки на консумация. Циркулационните тръби служат за избягване на застой на водата в системата и поддържане на минималната предписана температура, съгласно задължителните законови хигиенни разпоредби. Циркулационните тръби в хотела са хидравлично балансирани с помощта на термостатичните вентили Aquastrom VT.

„Aquastrom VT е термостатичен вентил, изработен от бронз, с регулируем обхват на температурата и остатъчния обем на потока при циркулационните кръгове. Препоръчителният диапазон на температурата е 55 °C – 60 °C, но издържа вода и до 90 °C, което го прави подходящ при извършване на термична дезинфекция на системата за битова гореща вода“, уточниха още от българското дружество.

Източник на снимковия материал: Овентроп, Oventrop

Тагове: Oventrop, БГВ, ВиК, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Oventrop GmbH & Co. KG / Овентроп
http://www.oventrop.bg