Четиризвездният Crowne Plaza в Белград предоставя несравним комфорт с ефективна ОВК система и 6-пътни вентили на Belimo

04.08.2021 г.4 мин.

След мащабно обновяване бившият хотел Интерконтинентал в Белград, Сърбия, вече е четиризвездният Crown Plaza, а още преди да отвори официално врати за него са направени 30 000 резервации със срок година напред. „Хотелът е оборудван с нова, енергийно ефективна ОВК система с таванни устройства във всяка стая, а нейната безпроблемна работа се осигурява от иновативните моторизирани шестпътни управляващи вентили на Belimo“, информираха за Инженер.bg от Белимо България, дружеството у нас на международния лидер в автоматизацията на сградни инсталации.

Crowne Plaza се намира в квартал Нов Белград отлична локация, недалеч от Стария град и вдясно от международния конгресен център „Сава”, чийто капацитет е 4000 човека. Инвестицията за обновяване на хотела е около 40 милиона евро, а интересът към него е огромен. Но да се съсредоточим върху ОВК системата, която трябва да отговаря на високите стандарти на подобна култова сграда.

„Основният фокус на инженеринговата компания Me.com, която изпълнява проекта, е да изгради енергийно ефективно решение за отопление и охлаждане, отговарящо на изискванията на хотела а именно нискотемпературна система с термопомпа“, поясниха от българското дружество. Между стаите е вградена четиритръбна инсталация, която може да отоплява и охлажда едновременно в различните помещения в зависимост от нуждите на обитателите. Стаите се климатизират с вентилаторни конвектори с максимално безшумна работа, вградени в тавана. Важно условие е системата да може да бъде обслужвана по всяко време, без да се нарушава комфортът на гостите.

„Оптимално решение за приложението са 6-пътните контролни вентили Belimo, които могат да бъдат монтирани в пространството между стаите и по този начин всякаква сервизна работа да се извършва в коридора. Повечето вентили са с номинален диаметър DN15, като само по-големите са с DN20. Поставени са общо 500 броя 6-пътни вентили със задвижващи механизми“, обясниха от Белимо България.

Благодарение на иновативния дизайн на решението на Belimo, двата отоплителни и охлаждащи кръга в хотела са хидравлично разделени, което предотвратява смесване на топлата и студената вода. Освен това и двете вериги могат да бъдат контролирани индивидуално и с висока степен на прецизност.

„Ефективна климатична система за нас означава, че стайните конвектори ще спрат веднага, щом гостът извади картата си за достъп и напусне стаята. По този начин към конвектора няма излишно да се подава вода. Освен това нашите гости вече могат да управляват температурата на стаята според собствените си предпочитания“, коментираха от мениджмънта на Crowne Plaza.

Източник на снимковия материал: Belimo, pixabay.com, Белимо България

Тагове: Belimo Automation, Белимо България, вентили, ОВК, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Белимо България ООД
http://www.belimo-bg.com/bg/