Какви са технологиите, които превръщат термопомпените бойлери на Tesy в ефективни и екологични уреди за БГВ?

31.07.2021 г.4 мин.

Станете част от иновативния екип на Теси!

Проверете свободните работни позиции още днес.

Вече сме Ви разказвали за ефективността на термопомпените бойлери от продуктовата гама на водещия европейски бранд Tesy. Днес ще обърнем внимание на иновативните технологии, разработени от утвърдения български производител, които са интегрирани в уредите, така че да ги превърнат в съвременно и екологично решение за производство на битова гореща вода (БГВ). Вижте какво споделиха от Теси пред Инженер.bg по отношение на тях.

„AquaThermica e термодинамичен бойлер за производство на БГВ, който предлага възможност за работа с възобновяеми източници на енергия, което значително намалява емисиите на CO2. Моделът HP 1.1, от своя страна, е предназначен за високоефективно подгряване от тип „въздух-вода“ с висок клас енергийна ефективност. При разработването на тези бойлери, екипът ни внедри в тях редица иновации, които допринасят както за високата им ефективност, така и за по-добрия комфорт на потребителите“, посочиха от Теси.

Ефективност в широк температурен диапазон

Термопомпените бойлери Tesy могат да произвеждат БГВ с температура до 65 °C, достигната единствено чрез работата на термопомпения агрегат. Освен това, уредите работят в широк температурен диапазон на околната среда, който е от -10 °C до 43 °C. „Нашите термопомпените бойлери се отличават с най-високия клас на енергийна ефективност в своята категория „А+“, поясниха от българската компания.

Теси има капацитет за производство на 1.2 милиона електрически бойлера годишно, което извежда българската компания в топ 3 производители на електрически бойлери и отоплителни уреди в цяла Европа.

Ако и Вие искате да работите с размах в динамично развиваща се среда, проверете свободните работни позиции на компанията в микросайта ѝ в Борса.bg.

Спестете до 75% от разходите за БГВ

Термопомпеният бойлер има висок коефициент на трансформация на енергия, което може да осигури до 75% по-ниски разходи за топла вода в сравнение с електрически бойлер“, допълниха от Tesy.

Ефективният процес е осигурен от електронно регулируем вентил, който чрез стъпков мотор регулира изключително прецизно хладилния цикъл (ERV модулация).

С внимание и грижа към околната среда

„Според резултатите от направени анализи и статистически доклад на Европейската асоциация за термопомпи, гамата термодинамични бойлери Tesy обхваща екологични продукти, които се отличават с ниски емисии на CO2. Уредите са пригодени за свързване към алтернативни източници на енергия, например слънчеви колектори, фотоволтаични системи и котли на различни горива.

„В допълнение към всички останали предимства, уредите са оборудвани с електронен дисплей за лесна визуализация на различните режими на работа и тъч управление, което многократно повишава комфорта им при използването им от съвременните потребители“, заявиха още от Теси.

Източник на снимковия материал: Теси, unsplash.com

Тагове: БГВ, бойлер, ОВК, термопомпи, Теси

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Теси ООД
https://tesy.bg/