ТермоДизайнТотал: Florentinum – глътка свеж въздух в центъра на Златна Прага, оборудвана с тръбни системи Henco

21.01.2021 г.3 мин.

Florentinum e модерен административен и търговски център в сърцето на Прага, който е спечелил няколко престижни отличия. Сред тях е наградата на ESSA за екологичен проект. Повече за сградата пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско инженерингово и търговско дружество ТермоДизайнТотал.

Florentinum предлага 48 500 m2 офис площи, разположени на девет етажа при максимална ефективност и гъвкавост на пространството. Допълнителни 7 900 m2 са заети от търговски площи с разнообразно приложение, включително супермаркет, дрогерия, аптека, ресторант, кафенета, поща, нотариус, галерия и шоуруми. Проектът включва и обществени площи – над 3000 m2 площад и 2000 m2 от наскоро обновената историческа градина Desfour. Предвидени са и подземни паркоместа.

Днес наематели на площите във Florentinum са изтъкнати чешки и международни компании. Това е и най-голямата офисна площ под един покрив в Чехия. Заради своята комплексност, зеленина и енергийна ефективност, зданието успява да промени обхвата на понятието „център на Прага“, като го издига на по-високо ниво от градоустройствена гледна точка.

„Henco Industries изигра своята роля в този впечатляващ проект, като осигури многослойни тръби и PVDF фитинги за централното отопление и свързването на климатичната инсталация”, посочиха експертите от фирма ТермоДизайнТотал, която е и официален партньор на производителя за българския пазар.

Продуктите на Henco могат да се използват практически за всеки метод на отопление. Котлите, термопомпите и другите източници на топлина се свързват лесно, чрез колектор или по друг начин, с радиатори, конвектори или други нагревателни елементи. Разбира се, освен отопление е възможно да се изгради и система за охлаждане. Продуктовото портфолио включва: тръбопроводи, клапи, компоненти за т.нар. „Push Fit” и „Press” свързване, както и цялостни системи за подово отопление, спринклерни инсталации, газ и въздух под налягане.

Източник на снимковия материал: http://www.florentinum.cz, Henco

Тагове: ОВК, ТермоДизайнТотал, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ТермоДизайнТотал ООД
http://thermodesigntotal.com