Система с регенерация на топлина на Samsung климатизира бутиков хотел – първообраз на съвременния небостъргач в САЩ

03.12.2020 г.3 мин.

Още една историческа сграда в САЩ привлече вниманието ни. Но не само със своята забележителна архитектура от края на 19-и век, а и с умелата адаптация на пространството към съвременните изисквания на обитателите ѝ. Днес ще Ви разкажем за Saint Louis Union Trust Company building, проектирана от Луис Съливан, и приета за първообраза на съвременния небостъргач. Как се климатизира зданието днес, пред Инженер.bg разясниха от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), направлението за климатична техника на световния гигант Samsung.

Saint Louis Union Trust Company Building е офис сграда, построена през 1893 г. Днес, след инвестиция от няколко милиона долара, тя е реновирана и превърната в луксозен хотел с двуетажно фоайе, ресторант, бална зала, 12 етажен хотел и няколко постоянни жилища над тях. На последния етаж се намират ресторант, спа център и басейн.

„Поради историческия характер на оригиналния дизайн бе важно да се запази непокътнат външния вид и усещането от пространственото решение, като същевременно се модернизират удобствата и се максимизира площта, генерираща приходи. По отношение на климатичната инсталация, сериозно предизвикателство се оказаха таваните заради тяхната височина от над 365 cm“, обясниха от SEACE.

В бутиковия хотел е инсталирана система за регенерация на топлина DVM S с променлив дебит на хладилния агент (VRF). Системата се използва за всички хотелски стаи, в които са инсталирани компактни вътрешни тела и въздуховоди, които лесно се прикриват над окачения таван. Сваляща се скара осигурява лесен сервизен достъп за почистване до филтрите за обратен въздух, като същевременно не се „натрапва“ в оригиналния дизайн на интериора.

Външните модулни тела на Samsung, от своя страна, също спестяват място, позволявайки част от покрива да се използва за ресторант и спа център.

Избраната конфигурация от оборудване дава възможност и за по-голяма дължина на тръбопроводите между вътрешните и външните тела.

В Saint Louis Union Trust Company building са инсталирани:

  • VRF DVM S с регенерация на топлината: Умно климатично решение, което предлага възможности за едновременно отопление и охлаждане;
  • Slim Duct: Въздуховод за скрит таванен монтаж, който изисква малка височина за инсталация, като осигурява мощен въздушен поток и може да бъде персонализиран спрямо спецификите на помещението;
  • Контролер Premium Wired.

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe, SEACE

Тагове: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), архитектура, ОВК, строителство, ХоРеКа

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner