Система за външно електрическо отопление на Danfoss пази от студ и лед изящния дворец Мариински в Киев

30.10.2020 г.3 мин.

Дворецът Мариински в Киев днес е официална резиденция на украинския президент, в която той приема други държавни глави и високопоставени гости. Построена през втората половина на 18-ти век от италианския архитект Бартоломео Растрели, сградата впечатлява със своята изящна архитектура и обширен парк. За да се гарантира безопасността на посетителите, както и да се защити историческия паметник от вредното влияние на студа и леда, е инсталирана електрическа система за отопление на Danfoss, а повече за нея пред Инженер.bg разказаха от Данфосс, сегмент Отопление.

Електрическото отопление на Danfoss е избрано като устойчива и модерна технология за ефективно топене на лед и сняг във външната зона около двореца. „Използвани са две гъвкави електрически отоплителни системи. Те защитават повърхността, като същевременно предпазват околната среда“, посочиха експертите от Данфосс, сегмент Отопление.

Външната електрическа отоплителна система е гъвкава и функционира автоматично. Тя се включва, след като сензорите регистрират ниска температура и влага, и се изключва след почистване на повърхността. „Това осигурява рентабилна защита на големи площи и е най-енергийно ефективното решение за приложения, свързани с топене на лед и сняг. Управлявана от висококачествен контролер, системата не изисква поддръжка“, обясниха от българското дружество на Danfoss.

Инсталираната мощност на системата е 250 kW, а внедрените продукти включват отоплителни кабели ECsnow 30T 230V с обща дължина 8.4 km и контролер ECtemp 850.

Строителството на бароковия дворец на хълмистия бряг на Днепър започва през 1744 г. Негов поръчител е дъщерята на Петър Велики, Елисавета Петровна, а архитектът му Бартоломео Растрели, който преди това е завършил Зимния дворец в Санкт Петербург, е най-популярното име в архитектурата в Русия по това време.

Сградата е окончателно завършена от група ученици и последователи на Растрели, но руската императрица така и не доживява да я види в пълния ѝ блясък.

„Електрическото отопление от Danfoss е енергийно-ефективно и екологично решение, което предоставя комфорт, като същевременно осигурява лесна експлоатация. Решенията за електрическо отопление се подкрепят от законодателството в редица европейски държави, тъй като съответстват на тенденцията за използване на екологични системи и нови материали, осигуряващи енергоспестяване“, коментираха в заключение от Данфосс, сегмент Отопление.

Източник на снимковия материал: Данфосс, сегмент Отопление, m-palace.com.ua

Тагове: Danfoss, Данфосс, сегмент Отопление, електрическо отопление, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Данфос ЕООД, сегмент Climate Solutions
http://heating.danfoss.bg