Рувекс: Училища в САЩ предоставят безопасна среда за своите ученици с вентилационни апарати Freshbox 100 Wi-Fi на Blauberg

13.01.2022 г.4 мин.

Днес във все повече държави съвременният учебен процес е тясно свързан с добре вентилирани класни стаи и поддържане на комфортен микроклимат в тях, който се осигурява от рекуперационни вентилационни системи. „През последните години училищата в много райони по света все повече насочват вниманието си към децентрализираните вентилационни системи, които са удобно и гъвкаво решение за използване в класните стаи. В много институции този интерес вече е претворен в реализирани проекти. Няколко американски училища от Regional Division 16 например, са инсталирали повече от 100 климатични агрегати Freshbox 100 Wi-Fi на Blauberg“, информираха за Инженер.bg от утвърденото българско търговско, инженерингово и производствено дружество Рувекс, коетo предлага продуктите Blauberg у нас.

Децентрализираните вентилационни модули с рекуперация на топлина предлагат редица предимства, които ги превръщат в предпочитано решение за използване в образователни институции. Монтажът им например, не изисква никакви ремонтни дейности и отнема само няколко часа, което позволява изпълнението на проекта за вентилация в изключително кратки срокове. Благодарение на вградените топлообменници, устройствата позволяват запазване на топлината в помещението през студения сезон и прохлада през лятото, което допринася за високата енергийна ефективност на сградата и добрия комфорт за децата. А въздушните филтри почистват входящия въздух от различни замърсители.

„Поради честото разпространение на вирусни заболявания и условията на пандемия, в които се намираме вече повече от 2 години, използването на децентрализирани вентилационни устройства се превърна в едно от ефективните средства за борба с тях. Постоянният обмен на въздух позволява качествено почистване на вътрешната въздушна среда от различни патогени“, поясниха от Рувекс.

Заслужава си да се отбележат и широките възможности за децентрализирано управление на устройствата. Те могат да работят както в ръчен режим, при който настройката се извършва от външен панел, контролен панел или смартфон, така и в напълно автоматичен режим, в зависимост от характеристиките на въздушната среда.

Заради всички тези предимства на децентрализираните вентилационни системи, ръководството на 16-то регионално училищно подразделение в САЩ избира Freshbox 100 Wi-Fi климатични агрегати с рекуперация на топлината на Blauberg. През първия етап на проекта 120 от тези блокове са инсталирани и пуснати в експлоатация в три основни училища. “Следващата фаза от изпълнението на програмата за подобряване на вентилацията на класните стаи в училищата от това регионално поделение ще бъде инсталирането на още 88 Freshbox 100 Wi-Fi устройства“, разказаха от българското дружество.

Вентилационният апарат Freshbox 100 Wi-Fi е оборудван с нискоенергийни EC двигатели и топлообменник с енталпийна мембрана, подходяща за влажен и горещ климат. Максималната му производителност е 100 m3/h, като се отличава с безшумна работа, лесен монтаж и компактни размери.

Източник на снимковия материал: Рувекс, Blauberg, freepik.com

Тагове: ОВК, Рувекс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рувекс АД
http://ruvex.bg/bg