Новият жилищен комплекс River Park ще се пази от сняг и лед с електрически системи за отопление на Danfoss Climate Solutions

17.08.2021 г.4 мин.

В портфолиото на Danfoss Climate Solutions можете да намерите и цялостна гама за оптимизация и надеждна експлоатация на термопомпени системи

„В процес на изграждане е най-големият жилищен комплекс в България. River Park е разположен в полите на Витоша, в непосредствена близост до София. Предвидено е комплексът да включва 351 новопостроени къщи, а всички те ще бъдат оборудвани с външно електрическо отопление от Danfoss Climate Solutions”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на международния производител. Вижте какво още споделиха от дружеството за мащабния проект.

Простиращ се в покрайнините на София, River Park ще предложи на своите обитатели 191 стандартни къщи, 148 къщи близнак и 13 еднофамилни къщи, а близо 80% от територията ще бъде заета от детски площадки, релакс и спортни зони и 3000 дръвчета.

„Проектът ще се реализира на 3 етапа, като първият обхваща изграждането на 110 къщи, които по план трябва да посрещнат първите си жители през 2022 г. Строителството напредва със забележителен темп и строителната площадка все повече се доближава до проектната визия на комплекса. Към момента 73 от къщите са завършени до покрив“, разказаха от Данфосс.

За да се гарантира безопасността на жителите и да се защитят сградите и площите около тях от заледяване и натрупване на сняг, е предвидено инсталиране на електрическо отопление на доказания датски производител. Върху покривите и водосточните тръби на всички къщи ще бъдат инсталирани покривни системи за защита от замръзване, а всяка къща ще има свои собствени системи за топене на лед и сняг. Освен това, безопасността на паркингите ще бъде осигурена от външни електрически отоплителни системи.

В портфолиото на Danfoss Climate Solutions можете да намерите и цялостна гама за оптимизация и надеждна експлоатация на термопомпени системи, включително компресори, дроселни устройства, топлообменници, четирипътни риверсивни вентили, филтърни изсушители, контролери за налягане и др.

А какво е мнението на специалистите от компанията за тенденциите в ОВК оборудването и за приложението на термопомпени системи на пазара, вижте ТУК

„Монтаж на системите ще извърши нашият партньор Vitumbuild, който вече има договор с главния изпълнител на проекта. Като опция за допълнителен комфорт за бъдещите собственици ще се предлага и вътрешно подово отопление“, посочиха от българското дружество.

Ето и част от предимствата на системите за електрическо отопление:

  • Ефективно почистване на снeга – системите поддържат даденото пространство без лед и сняг денонощно;
  • Безопасност за жителите;
  • Не е необходима поддръжка, а кабелите имат 20-годишна пълна гаранция;
  • Интелигентен двузонов контрол с ниска консумация на енергия;
  • Поддържане на тръбите и оборудването в оптимално експлоатационно състояние;
  • Избягване на непредвидени разходи за ремонт след зимата;
  • Намалява на риска от срутване на покриви поради допълнителни натоварвания от сняг.

Системите за защита от замръзване и топене на лед и сняг на Danfoss ще бъдат положени на площ от 215 000 m², включвайки нагревателни кабели, контролери и всички необходими допълнителни аксесоари.

Източник на снимковия материал: Данфосс, направление Climate Solutions, River Park

Тагове: Danfoss, Данфосс, сегмент Отопление, електрическо отопление, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Данфосс ЕООД, сегмент Climate Solutions
http://heating.danfoss.bg