Чист въздух за бизнеса на скорост: Турботракс България се довери на Хамстър Клийнинг за дезинфекцията на климатичната си система

29.03.2024 г.7 мин.

Днес, повече от всякога, хората прекарват време на закрито, в затворените помещения на дома, офиса, производствените и обществените сгради. А това поражда необходимостта от създаване на оптимални условия за здравето им, което може да се гарантира чрез надеждността и изправността на сградните инсталации, особено на тези от тях, които боравят директно с въздуха, който се диша. Недобрата поддръжка на климатичните и вентилационните системи например може да предизвика значително понижаване на качеството на въздуха, а същевременно да е причина и за висока енергийна консумация и по-кратък живот на съответното оборудване. Ето защо Инженер.bg се обърна към специалистите от Хамстър Клийнинг – компания, специализирана в инспекцията и хигиенната поддръжката на ОВК системи, за да научи повече за дейностите, с които могат да се преодолеят предизвикателствата от живота на закрито. Наред с тях, от екипа на българското дружество разказаха и за един от най-новите си успешни проекти – този в административната сграда на Турботракс България.

Какви са рисковете от зле поддържана ОВК система и до какво води подходящото за целта почистване?

Недобрите практики за поддръжка на климатичните и вентилационните системи водят до сериозни последици като лошо качество на въздуха, замърсяване с биологични аерозоли, синдром на болната сграда, намалена работна ефективност на обитателите и служителите, по-кратък живот на оборудването, по-високи разходи за поддръжка, повишена консумация на ел. енергия, повишен шум при работа на системата и др. Ето защо ние предлагаме специфични услуги за хигиенна поддръжка на вентилационните и климатичните системи, насочени към осигуряване на свеж и здравословен въздух в помещенията, в съчетание с правилно управление на експлоатационните разходи“, поясниха от Хамстър Клийнинг.

Българското дружество е част от белгийската група Hamster Cleaning и предоставя на своите клиенти уникална програма за инспекция, почистване и дезинфекция на ОВК системи, гарантираща:

  • Общо намаляване на щетите и разходите, причинени от замърсяване;

  • По-дълъг жизнен цикъл на компонентите на системата;

  • Контролирана и по-ефективна консумация на енергия;

  • По-висока безопасност на системите;

  • Здравословна вътрешна среда;

  • Намаляване на заболяванията, свързани с лошо качество на въздуха в помещенията, а от там и по-добра продуктивност и по-малко болнични дни за персонала.

С какво се отличава работата на Хамстър Клийнинг?

Когато обслужват дадена система за вентилация и климатизация, екипите на Хамстър Клийнинг боравят с техника за сухо почистване в комбинация с пара. Основното предимство на този метод е липсата на допълнителни химикали, което е изключително важно при работа в закрита среда. Дейностите не смущават работните процеси, където са монтирани системите.

Ние се ангажираме да сведем до минимум използването на химикали и детергенти при почистващите процедури, тъй като това води до по-добро качество на въздуха в помещенията и до намаляване на рисковете, свързани с боравенето и разпространението на химични агенти. Парата, която използваме, елиминира остатъците по всички повърхности, като същевременно убива мухъл, плесен, гъбички, вируси и бактерии в критичните части на уреда. А е доказано, че наситената пара е много ефективна в борбата с биозамърсяването“, разясниха от Хамстър Клийнинг. Като финална операция, при желание на клиента, впръскваме в системите дезинфектант - специално разработен за ОВК приложения.

Чист въздух и здравословна среда за служителите на Турботракс България

Едно от реалните доказателства за ефекта от методиката на Хамстър Клийнинг е успешно завършеният проект за Турботракс България – официален търговски и сервизен дилър за България на тежкотоварните камиони DAF. Дейностите по него засягат общообменната вентилационна и климатична системи на административната база на фирмата, включително офис пространства, кухня и столова.

Обхват на дейностите в Турботракс България:

  • Инспекция;

  • Почистване на общообменната вентилационна система в офисите, включително въздуховодна мрежа, рекуперативни блокове, смяна на филтри, впръскване на дезинфектант;

  • Почистване на вътрешни тела на климатизатори – прахово и посредством пара;

  • Почистване на кухненска аспирация.

Какво е мнението на клиента?

Като управител на Турботракс България, считам, че най-ценният актив във всяка фирма са хората, които работят в нея. В тази връзка, основополагащ принцип на нашата компания е грижата за здравето на служителите ни на работното им място. Ето защо, от голямо значение е поддържането на добре функционираща система за отопление, вентилация и климатизация. Доверихме се на Хамстър Клийнинг, за да инспектира и почисти нашата система, и трябва да кажа, че съм много доволен от техните услуги“, коментира пред Инженер.bg г-н Георги Загоров, управител на Турботракс България. „Един от аспектите, които най-много харесах в Хамстър Клийнинг, беше техният задълбочен подход към инспекцията, която включваше и предоставяне на снимки за текущото състояние. Те провериха цялата ни система, включително въздушните филтри, топлообменниците и вентилационните отвори, осигурявайки цялостно разбиране на нейното състояние. Тяхното внимание към детайла гарантира, че няма да пропуснат никакви потенциални проблеми, които могат да повлияят върху качеството на въздуха в помещенията. Почистващият екип показа високо ниво на професионализъм и ефективност“, разказа той.

Това, което отличава Хамстър Клийнинг, е техният ангажимент за използване на екологични почистващи продукти. Опазването на околната среда е изведено като основен приоритет във всички дейности на нашата компания и се радвам, че Хамстър Клийнинг споделя тези ценности. Техните нетоксични почистващи препарати не само осигуриха чиста и добре работеща ОВК система, но също така допринесоха за по-здравословна атмосфера в офиса. Препоръчвам Хамстър Клийнинг на всеки бизнес, който иска да гарантира, че неговата ОВК система е чиста, добре поддържана и функционира оптимално“, допълни още г-н Загоров.

Източник на снимковия материал: Хамстър КлийнингТурботракс България

Тагове: дезинфекция, климатична система, ОВК, почистване, Турботракс България, Хамстър Клийнинг

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Турботракс България ООД
https://turbotrucks.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хамстър Клийнинг ООД
www.hamstercleaning.bg