Бътерфлай вентили на Belimo осигуряват безопасност и ефективност на термопомпената система на болница в Китай

01.03.2021 г.4 мин.

Днес ще Ви отведем на едно вълнуващо пътешествие на Изток, към Китай и неговите мащаби, толкова трудни за възприемане от нас, гражданите на съвременна България. Ще Ви разкажем за един проект на европейския иноватор Belimo в болница, която обслужва регион от близо 1 млн. човека, и се простира на площ от 158 350 m2. И така, да потегляме...

Болницата Wenzhou Oujiang Kou в китайската провинция Zheng Jiang е модерно здравно заведение. Климатизационната инсталация на сградата се обезпечава от геотермална помпена система. А стабилността и надеждностна на инсталацията се осигуряват от продукти на Belimo. Повече за проекта, за Инженер.bg коментираха от Белимо България дъщерно дружество на доказания международен производител на решения за автоматизация на отоплителни, климатични и вентилационни системи Belimo.

Болницата Wenzhou Oujiang Kou се намира в района Longwan Wenzhou, провинция Zheng Jiang. Това е мащабно съоръжение от клас A с 1200 болнични легла, което е най-голямата болница в района и осигурява висококачествено медицинско обслужване за над 800 000 човека в Oujiangkou. Общата строителна площ на сградата е 158 350 m2.

Проектът използва геотермална термопомпа, комбинирана с климатична система за съхранение на лед, което изисква висока стабилност и надеждност на дроселната клапа и задвижващия механизъм. „Belimo печели доверието на инвеститори, проектанти и технолози със своите висококачествени продукти и персонализирани услуги за следпродажбено обслужване. В процеса на изпълнение на мащабния проект са инсталирани общо 2500 комплекта тип Fan Coil Valve, както и 83 комплекта вентили тип „бътърфлай““, посочиха от Белимо България.

„Усъвършенстваният сглобяем клапан от тип „бътърфлай“ и задвижващ механизъм  на Belimo е сред най-интелигентните, енергийно ефективни и надеждни решения за голям дебит на ОВК пазара. За лесното пускане в експлоатация допринася и възможността за конфигуриране от смартфон, дори ако задвижването не е свързано към захранването“, обясниха още от българското дружество.

По-ниската обща височина и намаленото тегло обусляват по-бързото и лесно инсталиране на задвижванията на този тип вентили. Патентованият саморегулиращ се краен стоп алгоритъм осигурява нулево изтичане при затваряне със сила 13.8 bar. Задвижващият механизъм PR се предлага и с интегрирана електронна технология за безопасност при откази в корпус, сертифициран според изискванията на NEMA 4.

Продуктовото портфолио на Belimo включва и изпълнителни механизми за изграждане на системи за зоново регулиране на потока въздух, Еx – изпълнителни механизми, сферични и седлови, дву- и трипътни вентили с ел. задвижване за регулиране на течности и газове, бътерфлай клапи с ел. задвижване, контролери, датчици, които намират приложение във всеки тип ОВК система, включително термопомпените решения, осигурявайки ефективност и безопасност на инсталацията.

Източник на снимковия материал: http://www.wzhealth.com, Belimo

Тагове: Belimo Automation, Белимо България, вентили, ОВК, термопомпи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Белимо България ООД
http://www.belimo-bg.com/bg/