Акварор: Старо планинско селище в Тирол се превърна в перфектната туристическа дестинация с помощта на вентилация от Poloplast

14.09.2021 г.4 мин.

Кристален планински въздух – това е, което търсим, когато „избягаме“ в планината за заслужена ваканция. А каква по-красива асоциация с гъсти гори, бистри потоци и заснежени върхове от областта Тирол в Австрия? Именно там, в селището от 16-и век Меснерхоф, е изграден туристически комплекс, който предлага несравними изживявания на своите гости. А комфортът и чистият въздух, дори в затворените помещения са гарантирани със вентилационните системи Poloplast. Повече за тях и за това чудно място пред Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания Акварор – Бояджиев и синове, която е официален представител на бранда за пазара у нас.

Меснерхоф е разположен на 856 m надморска височина, в средата на долината Тауферер. От живописната местност се разкрива прекрасна панорамна гледка към природния парк Rieserferner Ahr, а в самото селище има автентична ферма за производство на млечни продукти“, посочиха от българското дружество.

Част от местата за настаняване представляват стари стопански постройки за съхранение на сено, които обаче са така реконструирани, че да предложат всички нужни съвременни удобства на своите гости за пълноценна и здравословна почивка. Част от абсолютно необходимото оборудване за целта включва ефективна вентилационна система на спалните помещения и санитарните възли, като изискванията на възложителя включват особено тиха работа на вентилацията, висока енергийна ефективност и лесна експлоатация.

На тези условия, плюс доказаното немско качество, отговарят продуктите на Poloplast от гамите, разработени за вентилация, POLO-KWL, POLO-KAL NG и POLO-KAL XS. Системите надеждно отстраняват влага от модернизираната и следователно относително херметична сграда. Вентилационните устройства POLO-AIR предоставят лесна инсталация, много високо ниво на хигиена и възможност за почистване на мрежата от въздуховоди, а в допълнение са издръжливи на екстремни температури, каквито са характерни за района“, обясниха от Акварор - Бояджиев и синове.

Вентилационната система POLO-KWL се отличава с:

  • Комплексност на системата, при която не са необходими допълнителни тръбни материали или инструменти;

  • Технология за свързване на елементите, която гарантира лесен монтаж и недопуска неправилен монтаж;

  • Plug & Play система;

  • Качество в съответствие с изискванията на DIN 1946-6 и хигиенно сертифициране;

  • Утвърдена тръбна технология Poloplast с уникална 20 -годишна гаранция.

„Polоplast развива своята концепция за надеждна сградна вентилация в продължение на години. Със системите POLO-KAL и POLO-KWL производителят успява да предостави на клиентите си оптимално взаимодействие между отделните компоненти, както и висока хигиеничност, с което да отговори и на най-взискателните пазарни нужди“, коментираха още от българската компания.

Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синове, Poloplast, www.mesnerhof.com

Тагове: Акварор – Бояджиев и синове, ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Акварор – Бояджиев и синове ООД
https://www.akwaror.com/